ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ

400 γραμμ. ανθότυρο
200 γραμμ. κριμ τσιζ
4 αυγά
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κουταλιά κορν φλάουρ
1/4 κουταλάκι βανίλια
1/4 κούπας γάλα
1/2 κιλού φύλλο κρούστας σπιτικό ή έτοιμο, λεπτό
3/4 κούπας βούτυρο λιωμένο
ζάχαρη άχνη
λίγη κανέλα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίψτε και ανακατέψτε τα δύο τυριά σε ένα μπολ. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη να πήξουν και να αφρατέψουν. Διαλύστε το κορν φλάουρ και τη βανίλια στο γάλα και ανακατέψτε το με τα χτυπημένα αυγά. Αδειάστε το μίγμα στο μπολ με τα τυριά και ανακατέψτε απαλά. Στη συνέχεια στρώστε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα ένα, σε ταψάκι που να τα χωράει και απλώστε επάνω σε αυτά το μίγμα των τυριών. Στρώστε επάνω τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα και πάλι ένα ένα. Αλείψτε την επιφάνεια με το υπόλοιπο βούτυρο. Στο στάδιο αυτό μπορείτε να φυλάξετε την μπουγάτσα στην κατάψυξη. Ψήστε τη στους 180 βαθμούς Κελσίου, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια, περίπου 30'- 40'. Μόλις τη βγάλετε από το φούρνο, πασπαλίστε τη με ζάχαρη άχνη και, αν θέλετε, με λίγη κανέλα. Σερβίρετέ τη ζεστή. Όση περισσέψει, φυλάξτε τη στο ψυγείο και ζεστάνετέ την και πάλι πριν τη σερβίρετε.

Καλή επιτυχία

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα