Υλικά
Για την ενεργοποίηση της μαγιάς
100 γρ. μαγιά νωπή
40 γρ. ζάχαρη
80 γρ. χλιαρό νερό
Για το διάλυμα αυγού
1 κρόκο
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. νερό
Για τη ζύμη
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
3 μεγάλα αβγά
2 κρόκους από μεγάλα αβγά
350 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
1.100 γρ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκι
1/2 κ.γ. αλάτι
3 δάκρυα μαστίχας κοπανισμένα σε σκόνη
2 κ.γ. κοφτά μαχλέπι κοπανισμένο
50 γρ. λιωμένο φρέσκο βούτυρο
Φιλέ αμύγδαλου
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Ενεργοποίηση μαγιάς
- Ξεκινάμε τη συνταγή για τσουρέκια αφράτα, ενεργοποιώντας πρώτα τη μαγιά.
- Τη διαλύουμε σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό.
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5-10 λεπτά να αφρίσει η επιφάνεια, δείγμα ότι ενεργοποιήθηκε η μαγιά για τα τσουρέκια.
- Αν δεν βρείτε φρέσκια μαγιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 4 φακελάκια ξερή μαγιά που θα την ενεργοποιήσετε όπως ακριβώς σας λέω παραπάνω.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και δείτε το σχετικό βίντεο στο ourlife.gr