Τσουρέκια: Η πιο νόστιμη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Τσουρέκια: Η πιο νόστιμη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

Για την ενεργοποίηση της μαγιάς

100 γρ. μαγιά νωπή
40 γρ. ζάχαρη
80 γρ. χλιαρό νερό

Για το διάλυμα αυγού

1 κρόκο
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. νερό

Για τη ζύμη

250 γρ. φρέσκο βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
3 μεγάλα αβγά
2 κρόκους από μεγάλα αβγά
350 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
1.100 γρ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκι
1/2 κ.γ. αλάτι
3 δάκρυα μαστίχας κοπανισμένα σε σκόνη
2 κ.γ. κοφτά μαχλέπι κοπανισμένο
50 γρ. λιωμένο φρέσκο βούτυρο
Φιλέ αμύγδαλου

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Ενεργοποίηση μαγιάς

  • Ξεκινάμε τη συνταγή για τσουρέκια αφράτα, ενεργοποιώντας πρώτα τη μαγιά.
  • Τη διαλύουμε σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό.
  • Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5-10 λεπτά να αφρίσει η επιφάνεια, δείγμα ότι ενεργοποιήθηκε η μαγιά για τα τσουρέκια.
  • Αν δεν βρείτε φρέσκια μαγιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 4 φακελάκια ξερή μαγιά που θα την ενεργοποιήσετε όπως ακριβώς σας λέω παραπάνω.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και δείτε το σχετικό βίντεο στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα