ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλού φύλλο κρούστας σπιτικό ή έτοιμο, λεπτό
1/2 κούπας βούτυρο λιωμένο
για γέμιση με κρέμα τυριού
1 κούπα γάλα
2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
1 αυγό και 1 κροκάδι (ελαφρά χτυπημένα)
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 κούπα τριμμένο τυρί φέτα
1 κούπα τριμμένη κεφαλογραβιέρα
αλάτι, πιπέρι
για γέμιση με κιμά
1/4 κιλού κιμά
1/4 κούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πολύ μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές λάδι
2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάστε την κρέμα τυριού. Βράστε το γάλα με το σιμιγδάλι, να δέσει ελαφρά. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε και ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά. Το μίγμα πρέπει να είναι μαλακό, χωρίς να τρέχει. Ετοιμάστε τη γέμιση με κιμά. Ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά. Ρίξτε τόση κρέμα γάλακτος ώστε το μίγμα να είναι μαλακό, χωρίς να τρέχει. Βουτυρώστε ελαφρά τα φύλλα, κόψτε τα σε λωρίδες και τυλίξτε τρίγωνα μπουρεκάκια στο μέγεθος που προτιμάτε, βάζοντας στα μισά από τη μία γέμιση και στα άλλα μισά από την άλλη. Στο στάδιο αυτό μπορείτε να τα φυλάξετε στην κατάψυξη. Λίγο πριν τα προσφέρετε τηγανίστε τα σε φριτέζα, σε καυτό ελαιόλαδο ή σπορέλαιο. Σερβίρετέ τα αμέσως

Καλή όρεξη!

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα