ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΟΜΕΛΕΤΑ

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΟΜΕΛΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 ΑΥΓΑ
  • 1 κουταλιά ΑΛΕΥΡΙ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι ΓΑΛΑ
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένος ΜΑΪΝΤΑΝΟ
  • 2 κουταλιές ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ή τριμμένη ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
  • 1 μέτρια κομμένη σε κύβους ΠΑΤΑΤΕΣ
  • φρεσκοτριμμένο ΠΙΠΕΡΙ
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί ΦΕΤΑ
  • 6 κουταλιές ΑΛΤΙΣ ΚΛΑΣΙΚΟ
  • 1/2 χωρίς σπόρους κομμένη σε κύβους ΝΤΟΜΑΤΑ
  • 1 ΚΥΒΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ KNORR "ΣΚΟΡΔΟ & ΚΡΕΜΜΥΔΙ"

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε την πατάτα σε 2 κουταλιές από το ΑΛΤΙΣ σε αντικολλητικό σκεύος. Μεταφέρετε σε πιάτο και ρίχνετε μέσα την ντομάτα, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το πιπέρι. Αφήνετε τα υλικά να μαραθούν σε χαμηλή θερμοκρασία, ενώ ετοιμάζετε τα αυγά. Χτυπάτε τα αυγά ελαφρά και προσθέτετε το μείγμα του αλευριού.

Προσθέτετε στο σκεύος με την ντομάτα το υπόλοιπο ΑΛΤΙΣ και τον Κύβο Μυρωδικών KNORR. Ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί ο κύβος.

Περιχύνετε με τα αυγά, προσθέτετε τη φέτα και σκεπάζετε το σκεύος. Ψήνετε την ομελέτα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα η ομελέτα από τη μία πλευρά. Τη γυρίζετε με τη βοήθεια ενός πιάτου από την άλλη μεριά και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Σιγοψήνεται και από αυτή τη πλευρά μέχρι να κάνει κρούστα και την σερβίρετε ζεστή

 

 

ΠΗΓΗ:Οι συνταγές της γιαγιά Νίτσας

Καλή επιτυχία

 

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα