Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Εύκολη συνταγή - Πώς θα τον ξαλμυρίσετε σωστά

Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Εύκολη συνταγή - Πώς θα τον ξαλμυρίσετε σωστά

Το μαγείρεμα του μπακαλιάρου για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου δεν είναι κάτι δύσκολο, αρκεί να έχει προηγηθεί σωστό ξαλμύρισμα του παστού ψαριού. Στην αγορά μπορείτε να προμηθευτείτε παστό μπακαλιάρο, είτε με το κόκαλο, είτε φιλεταρισμένο υγράλατο. Αυτό που θα πρέπει...

Μπακαλιάρος: Το ξαρμύρισμα, το κουρκούτι και τα μυστικά στο τηγάνισμα

Μπακαλιάρος: Το ξαρμύρισμα, το κουρκούτι και τα μυστικά στο τηγάνισμα

Ένα απ’ τα πλέον δημοφιλή ψάρια στη χώρα μας, ο μπακαλιάρος, ταυτίζεται με έθιμα και στιγμές. Αποτελεί συνήθως το πρώτο...

Ψητός σολομός με κρούστα μπαχαρικών και μουστάρδας

Ψητός σολομός με κρούστα μπαχαρικών και μουστάρδας

Υλικά 800 γραμμάρια φιλέτο φρέσκου σολομού 3 κ.σ. μουστάρδα 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. λεμόνι 50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη 1/2 κ.γ γλυκιά πάπρικα 1 κ.σ κρεμμύδι αποξηραμένο...

Συνταγή: Γεμιστά καλαμάρια με φέτα και ντομάτα

Συνταγή: Γεμιστά καλαμάρια με φέτα και ντομάτα

Η απόλυτη συνταγή! Υλικά 4 μεγάλα καλαμάρια (1200 γρ. στο σύνολο) 1 φλιτζάνι φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια 2 φλιτζάνια Φέτα τριμμένη ½ φλιτζάνι τριμμένη...

Συνταγή για ψητό σολομό με σπαράγγια

Συνταγή για ψητό σολομό με σπαράγγια

Υλικά 2 φιλέτα φρέσκου σολομού, με την πέτσα3 κ. σ. βούτυρο1/2 κιλό φρέσκα σπαράγγια, κομμένα1/4 κ. γλ. αλάτι1/8 κ. γλ. μαύρο...

Συνταγή για σολομό με μουστάρδα και σιρόπι σφενδάμου

Συνταγή για σολομό με μουστάρδα και σιρόπι σφενδάμου

Υλικά 4 φιλέτα σολομού250 γρ. πατάτες baby, κομμένες στη μέση250 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση1 κ. σ. ελαιόλαδοΑλάτιΦρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι1/3...

Ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψεις το ψάρι αν είσαι αρχάριος

Ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψεις το ψάρι αν είσαι αρχάριος

Είναι γεγονός ότι το ψάρι είναι από τα πιο τρομακτικά πράγματα αν είσαι αρχάριος στη μαγειρική. Δεν είναι ακριβώς φτηνή πρωτεΐνη...

Μύδια μεθυσμένα

Μύδια μεθυσμένα

Υλικά2 κιλά μύδια2 κ. σ. βούτυρο4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριούΞύσμα από ένα λεμόνι2 φλ. τσαγιού λευκό...

Μύδια κοκκινιστά με πιλάφι

Μύδια κοκκινιστά με πιλάφι

Υλικά 800γρ. μύδια 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό 1 πιπεριά Φλωρίνης 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί 2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας...

Κλασσική και πεντανόστιμη ψαρόσουπα

Κλασσική και πεντανόστιμη ψαρόσουπα

ΥΛΙΚΑ 1 κοκκινόψαρο, περίπου 900 γρ. καθαρισμένο και κομμένο στα 3 2 καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες 350 γρ. πατάτες, κομμένες σε χοντρά...

Μπακαλιάρος στο φούρνο με μουστάρδα, λεμόνι και τζίντζερ

Μπακαλιάρος στο φούρνο με μουστάρδα, λεμόνι και τζίντζερ

Υλικά για 2 άτομα 2 μέτρια φιλέτα μπακαλιάρου ξαλμυρισμένα από την προηγούμενη ημέρα Χυμό από 1 λεμόνι Ξύσμα από 1 λεμόνι 3 κουταλιές της...

Σουβλάκια σολομού με λαχανικά στον ατμό

Σουβλάκια σολομού με λαχανικά στον ατμό

Υλικά για 24 μικρά σουβλάκια 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό 1...

Χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

Χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

Το χταπόδι αποτελεί το θαλασσινό με τη λιγότερη χοληστερίνη. Ένα πιάτο με ελάχιστες θερμίδες. Υλικά 1 μέτριο χταπόδι 3 φύλλα δάφνης ½ ποτηράκι ξύδι 2...

Χταπόδι στιφάδο με χυλοπίτες

Χταπόδι στιφάδο με χυλοπίτες

ΥΛΙΚΑ 1 Xταπόδι 1-1/2 κιλό 1 καρότο ψιλοκομμένο 300 γρ. κρεμμύδια στιφάδο 1 σκ. σκόρδο 1 φύλλο δάφνης 1/2 κγ. πιπέρι σε κόκκους 1 αστεροειδή γλυκάνισο 200 γρ....

Γαριδομακαρονάδα στο τηγάνι με δύο κινήσεις

Γαριδομακαρονάδα στο τηγάνι με δύο κινήσεις

Υλικά 350γρ. γαρίδες μέτριες 350γρ. λινγκουίνι 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ 10 ντοματίνια σε ροδέλες 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη 1 γεμάτο σφηνάκι...