Ψητός σολομός με κρούστα μπαχαρικών και μουστάρδας

Ψητός σολομός με κρούστα μπαχαρικών και μουστάρδας

Υλικά

800 γραμμάρια φιλέτο φρέσκου σολομού

3 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. λεμόνι

50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

1/2 κ.γ γλυκιά πάπρικα

1 κ.σ κρεμμύδι αποξηραμένο σε νιφάδες

1/2 κ.γ αλάτι

1/2 κ.γ πιπέρι

1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι καγιέν

1/2 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο

1/2 κ. γ. δενδρολίβανο

1/2 κ.γ. τζίντζερ σκόνη

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, την πάπρικα, το κρεμμύδι, το αλάτι, τα πιπέρια, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.  Αλείφουμε την πάνω πλευρά του φιλέτου σολομού με το μείγμα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς και στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.

Τοποθετούμε τον σολομό στο ταψί, με την πέτσα (που την κρατάμε) προς τα κάτω και ψήνουμε το ψάρι για περίπου 20 λεπτά. Προς το τέλος ρίχνουμε πάνω από τον σολομό τον ψιλοκομμένο άνηθο.

ΤΙP: Ιδανικά αγοράζουμε μεγάλο κομμάτι ψαριού γιατί ψήνεται καλύτερα και το κόβουμε σε μερίδες όταν ετοιμαστεί.

Μπορούμε να συνοδεύσουμε τον σολομό με baby πατάτες και βραστά ή ψητά λαχανικά (π.χ. καρότα και μπρόκολο). Για σως στις πατατούλες, μπορούμε να ανακατέψουμε σε ένα μπολάκι λίγο αλάτι, τζίντζερ, λεμόνι και φρέσκο δεντρολίβανο.

πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα