Προγνωστικά Euroleague (28/3/24): Τα σημεία

Προγνωστικά Euroleague (28/3/24): Τα σημεία

Σπουδαίες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής της Euroleague σήμερα (28/3/24) και το Betmarket έχει την ανάλυση και τα προγνωστικά μπάσκετ.

Μία ανάσα είμαστε πριν το φινάλε της regular season στην Euroleague. Από το βράδυ της Τετάρτης ξεκίνησε η 32η αγωνιστική με την αναμέτρηση της Μακάμπι με την Βαλένθια. Σήμερα, όμως, είναι το κυρίως πιάτο με πέντε αναμετρήσεις «φωτιά». Φυσικά ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν, έχουμε όμως μάχες σε όλα τα μέτωπα.

Ας δούμε, λοιπόν, την ανάλυση και τα προγνωστικά Euroleague (κάνοντας κλικ μπορείτε να διαβάσετε τα προγνωστικά Euroleague της ημέρας) για σήμερα (28/3/24).

Προγνωστικά Euroleague (28/3/24): Ζαλγκίρις – Μιλάνο (20:00)

Σε πολύ καλή φόρμα και οι δύο ομάδες και με κοινό στόχο το τέταρτο εισιτήριο για τα play in. Οι Λιθουανοί είναι επιτέλους αποδοτικοί στην έδρα τους φέτος. Στην εποχή Τρινκιέρι μετρούν έξι νίκες στους τελευταίους επτά εντός έδρας αγώνες. Στην «διαβολοβδομάδα» δε πήρε πολύ σημαντικές νίκες, παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ, ειδικά στα β’ ημίχρονα των αγώνων. Εξαιρετική, όμως, είναι και η Μιλάνο, η οποία μετά τις συνεχόμενες νίκες της, είναι στη ζώνη των play in. Αυτό που μας ανησυχεί είναι που έχει αφήσει σε δεύτερη μοίρα την άμυνα, αν και με τους Μίροτιτς, Νέιπιερ και Σιλντς να είναι σε ονειρώδη κατάσταση επιθετικά, ας πούμε πως το δικαιολογούν.

Αν κάτι προβληματίζει στις δύο ομάδες, είναι περισσότερο οι επιδόσεις της Μιλάνο εκτός έδρας. Πριν το παιχνίδι με την Μονακό είχε τέσσερις σερί εκτός έδρας ήττες σε πρωτάθλημα και Euroleague. Είναι παράγοντας που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, ειδικά όταν οι παίκτες του Μεσίνα παίζουν σε μία έδρα όπως αυτή της Ζαλγκίρις. Παράλληλα, είναι αμφίβολοι οι Λο και Νέιπιερ και ειδικά ο δεύτερος αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τους φιλοξενούμενους. Θα πάμε, λοιπόν, με τον άσο σε απόδοση 1,82 στην Novibet.

Προγνωστικά Euroleague (28/3/24): Παρτιζάν – Ολυμπιακός (21:30)

Ένα από τα τελευταία τους χαρτιά παίζουν οι Σέρβοι προκειμένου να διεκδικήσουν το εισιτήριο για την πρόκριση στα play in. Κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ανταγωνιστικοί για κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο, όμως στο τέλος τους «έπνιξε» ο καταιγισμός τριπόντων του Χεζόνια. Παράλληλα, όμως, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του για την καθυστέρηση επιστροφής του Ζακ ΛεΝτέι και δεν ξέρουμε αν θα τον δούμε σήμερα στην αποστολή.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη κόντρα στην Βιλερμπάν, αντιμετώπισε όμως περισσότερες δυσκολίες απ’ όσες υπολόγιζε. Το κακό μάλιστα είναι πως αποκόμισε και έναν τραυματία από το συγκεκριμένο ματς, μιας και ο Φίλιπ Πετρούσεφ δεν θα είναι παρών στον σημερινό αγώνα. Γενικότερα, πάντως, βλέπουμε μία καθίζηση του Ολυμπιακού στα τελευταία ματς, μιας και ακόμα και κόντρα στην Καρδίτσα δεν κέρδισε με άνεση.

Πολύ επικίνδυνο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν νίκη για να παραμείνουν σε απόσταση βολής από την τετράδα, την ώρα που η Παρτιζάν παίζει την ευρωπαϊκή της συνέχεια. Αυτό που έχουμε τονίσει και στο παρελθόν είναι πως ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει δυσκολίες με ομάδες που παίζουν σε πολύ υψηλό ρυθμό. Η Παρτιζάν από την πλευρά της έχει την 4η καλύτερη επίθεση βάσει rating. Θεωρούμε, λοιπόν, πως το line στους 80,5 πόντους στην έδρα της είναι χαμηλό. Το over 80,5 της Παρτιζάν έχει απόδοση 2,02 στο Pamestoixima.gr.

Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα (21:30)

Κρισιμότατο παιχνίδι για τους Βαυαρούς, μιας και σε περίπτωση ήττας μειώνουν αισθητά την περίπτωση πρόκρισης στα play in. Η Μπάγερν πληρώνει επί της ουσίας της απειρίας της σε αυτό το επίπεδο σαν μονάδες παικτών. Τόσο κόντρα στην Βαλένθια, όσο και κόντρα στην Μακάμπι πάλεψε, όμως έχασε τα παιχνίδια, κυρίως στα τελευταία λεπτά. Με 0/2 τελείωσε την «διαβολοβδομάδα» η Μπαρτσελόνα και πλέον μόνο σίγουρο δεν έχει το πλεονέκτημα έδρας. Γενικά βλέπουμε πως οι «μπλαουγκράνα», ενώ έχουν από τα πιο ποιοτικά σύνολα και παίζουν δεμένα, έχουν πολλά κενά διαστήματα. Ειδικά εκτός έδρας προβληματίζουν με 4 ήττες στα τελευταία 6 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Πολύ δύσκολο παιχνίδι για να βρούμε ποιος θα είναι ο νικητής. Περισσότερο θα κλίναμε προς τον άσο, όμως η απειρία της Μπάγερν μας αποτρέπει από στήριξη. Θα προτιμήσουμε ένα ειδικό. Ο Κάρσεν Έντουαρντς είναι ο παίκτης των ειδικών καταστάσεων της Μπάγερν Μονάχου. Η ταχύτητα του και η έλλειψη… φόβου τον καθιστούν ως έναν από τους πλέον σημαντικούς παίκτες σε τέτοιους αγώνες. Το ζήτημα του είναι το μέγεθος του, ειδικά αναλογικά με τα κορμιά της Μπαρτσελόνα και πιστεύουμε πως θα αναγκαστεί να σπάσει τη μπάλα σε συμπαίκτες του από το να πάρει προσπάθειες ο ίδιος. Γι’ αυτό και μας αρέσει το over 1,5 στις ασίστ του Έντουαρντς σε απόδοση 2,30 στην Stoiximan και θα το προσθέσουμε στα σημερινά (28/3/24) προγνωστικά Euroleague.

Μπασκόνια – Εφές Αναντολού (21:30)

Από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια για να παρακολουθήσει κανείς, από τη στιγμή που έχουμε δύο ομάδες υψηλότατου ρυθμού και μάλιστα με κίνητρο. Οι Βάσκοι θέλουν να κλείσουν με νίκη τις εντός έδρας υποχρεώσεις τους και κυρίως να είναι ισόβαθμοι με την Βίρτους πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση, για να διεκδικήσουν το πλεονέκτημα έδρας στα play in. Η Εφές από την άλλη παίζει την επιβίωση της. Σε περίπτωση ήττας θα μειώσει τις πιθανότητες εισόδου στα play in.

Κρατάμε πως είναι αμφίβολος για τον σημερινό αγώνα ο Μάρκους Χάουαρντ που αποτελεί και τον πλέον παραγωγικό παίκτη της Μπασκόνια. Θα αφήσουμε το σημείο νικητή και τους πόντους και θα πάμε σε ένα ειδικό. Ο Σέιν Λάρκιν αποτελεί το Α και το Ω της Εφές την φετινή σεζόν. Αν μάλιστα ήταν λίγο ψηλότερα οι Τούρκοι, θα διεκδικούσε επάξια τον τίτλο του MVP. Είναι άκρως παραγωγικός εκτελεστικά και δημιουργικά και πιστεύουμε πως έτσι θα είναι και σήμερα. Θα πάμε λοιπόν στα σημερινά (28/3/24) προγνωστικά Euroleague με το άθροισμα πόντων, ριμπάουντ και ασίστ του Λάρκιν στο 27+ σε απόδοση 3,25 στις ενισχυμένες* της Stoiximan.

Βιλερμπάν – Μονακό (22:00)

Ο γαλλικός εμφύλιος της Euroleague με το ενδιαφέρον βέβαια να είναι μονόπλευρο. Παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι δεν έχουν κάποιον ουσιαστικό στόχο, παλεύουν τουλάχιστον αξιοπρεπώς τα τελευταία ματς. Ήταν ανταγωνιστικοί για τρία δεκάλεπτα κόντρα σε Παναθηναϊκό, Μακάμπι και Ολυμπιακό. Θυμίζουμε δε πως στην αρχή του μήνα είχαν κερδίσει την Μιλάνο και την Εφές. Η Μονακό από την άλλη γνώρισε ήττα σοκ από την Μιλάνο εντός έδρας. Γενικά το τελευταίο διάστημα η ομάδα του Ομπράντοβιτς δεν πατά τόσο καλά, όσο στην αρχή του 2024.

Έχουμε παρατηρήσει το εξής για τον συγκεκριμένο αγώνα. Η Βιλερμπάν είναι μεν εξαιρετική το τελευταίο διάστημα, στους 5 τελευταίους αγώνες που έδωσε όμως στην Euroleague, έχασε το δ’ δεκάλεπτο. Δεν περιμένουμε φοβερά καλύτερες εμφανίσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα από την Μονακό, όμως στα τελευταία λεπτά θεωρούμε πως θα αντιδράσει για να πάρει τη νίκη. Γι’ αυτό και βρίσκουμε αξία στο νικητή δ’ δεκαλέπτου στην Μονακό σε απόδοση 1,62 στην Winmasters.

Προγνωστικά EuroLeague (28/3/24) - Betmarket Επιλογές

28/3,20:00 Ζαλγκίρις – Μιλάνο: 1 @ 1,82

28/3,21:30 Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Παρτιζάν over 80,5 @ 2,02

28/3,21:30 Μπασκόνια – Εφές Αναντολού: Λάρκιν πόντοι, ασίστ και ριμπάουντ 27+  @ 3,25

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα