Εθνική Ιταλίας: "Η Ισπανία ήταν από την αρχή εμφανώς πιο φρέσκια"

Στο ανεβασμένο επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης απέδωσαν οι Ιταλοί τη νίκη των πωταθλητών Ευρώπης, παραδεχόμενοι πως άξιζαν την νίκη.

«Είναι σκληρό να χάνεις σε έναν τελικό και το 4-0 είναι βαρύ σκορ για μας. Η Ισπανία ήταν από την αρχή εμφανώς πιο φρέσκια. Δεν είχαμε λάθος τακτική προσέγγιση, αλλά από άποψη φυσικής κατάστασης οι αντίπαλοι ήταν σε άλλο επίπεδο», δήλωσε ο Τσέζαρε Πραντέλι και πρόσθεσε: "Εμείς χάσαμε πολλή ενέργεια στους αγώνες που προηγήθηκαν και δεν είχαμε χρόνο για να αποκατασταθούμε. Έτσι, όταν βρεθήκαμε πίσω με 2-0 απέναντι σε αυτή την ομάδα ήταν απίθανο να επιστρέψουμε. Πάντως, κάναμε μία εξαιρετική πορεία στο Euro 2012 και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε σαν ομάδα και να μάθουμε να αντιπαρερχόμαστε την κούραση που έχουν οι παίκτες από τις συλλογικές τους υποχρεώσεις".

Από την άλλη, ο τερματοφύλακας της Ιταλίας, Τζίτζι Μπουφόν, σχολίασε: «Για μας το ματς με τη Γερμανία ήταν σαν τελικός. Σήμερα δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Η Ισπανία ήταν πολύ καλύτερη από μας. Όταν αντιμετωπίζεις μία τόσο ισχυρή ομάδα, μπορείς να δεχτείς πιο εύκολα την ήττα. Κάναμε μια πολύ καλή πορεία. Σίγουρα όταν φτάνεις σε έναν τελικό θέλεις να πάρεις και το τρόπαιο, αλλά σήμερα αντιμετωπίσαμε μία ομάδα ανώτερου επιπέδου. Τους βγάζουμε το καπέλο. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας που ποτέ δεν έχασε την πίστη του σε μας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα