Τελικός κυπέλλου Ελλάδος: Οριστικά χωρίς κόσμο στο Πανθεσσαλικό

Τελικός κυπέλλου Ελλάδος: Οριστικά χωρίς κόσμο στο Πανθεσσαλικό

Όλοι ήθελαν τελικό Κυπέλλου με κόσμο. Κάτι τέτοιο όμως δεν θα γίνει ούτε τη φετινή σεζόν. Και ο λόγος; Η έλλειψη καμερών ασφαλείας όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος. Οι προσπάθειες του Παναθηναϊκού και Άρη "ναυάγησαν" και έτσι όπως αποφασίστηκε στη σημερινή επίσκεψη από την ΕΠΟ όπου και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του τριφυλλιού, των κίτρινων, της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ ο τελικός θα γίνει χωρίς την παρουσία φιλάθλων στο Πανθεσσαλικό και οι δυο ομάδες θα μοιραστούν απλά από 30 προσκλήσεις η καθεμία, τόσες όσες θα πάρει και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Για άλλη μια φορά η ΕΠΟ αποδεικνύεται ανίκανη να διοργανώσει έναν αγώνα-γιορτή που απολαμβάνουν εκατομμύρια φίλαθλοι σε όλες τις υπόλοιες χώρες του κόσμου και μάλιστα σε μια περίοδο που λειτουργούν αποτελεσματικά κυβερνητικά μέτρα για την καταπολέμηση της βίας δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες διεξαγωγής αγώνων μετά από χρόνια στην Ελλάδα. Θα γίνει αίτημα για να δοθεί ειδική άδεια για περισσότερες προσκλήσεις, έως 300 όπως τονίστηκε.

Χωρίς φιλάθλους ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος στο Πανθεσσαλικό - 30 προσκλήσεις σε Παναθηναϊκό και Άρη
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της σημερινής (14/05) σύσκεψης πως δεν αλλάζει η απόφαση σε ότι αφορά την παρουσία φιλάθλων στο Πανθεσσαλικό λόγω του ότι το γήπεδο δεν έχει κάμερες και έτσι κατ' επέκταση δεν μπορεί να φιλοξενήσει κόσμο σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας. Η ΠΑΕ Άρης μέσω πρόσφατης ανακοίνωσης της είχε αναφέρει πως: "Θέλουμε τελικό με κόσμο, ΕΠΟ και Πολιτεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους".

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης από την πλευρά του πρότεινε να πληρωθεί το ποσό για τις κάμερες από Άρη, Παναθηναϊκό και Δήμο Βόλου, προκειμένου να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου με κόσμο όμως η πρόταση του δεν βρήκε αντίκρισμα λόγω του ότι δεν υπάρχει το κατάλληλο χρονικό περιθώριο. Υπενθυμίζεται ότι ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 25 Μαΐου με ώρα έναρξης στις 20:30.

"Η απόφαση είναι για το Πανθεσσαλικό και δεν αλλάζει. Επειδή το γήπεδο δεν έχει κάμερες, δεν μπορεί να έχει φιλάθλους. Θα γίνει με 30 προσκλήσεις για κάθε ομάδα και 30 προσκλήσεις στην ΕΠΟ. Θα υποβάλλουμε αίτημα για να δοθεί ειδική άδεια για περισσότερες προσκλήσεις, ας πούμε 300. Σήμερα θα στείλουμε το αίτημά μας, ελπίζουμε να απαντήσουν άμεσα. Δεν αποφασίζουν οι ομάδες, αποφασίζει η ΕΠΟ. Η μεν πλευρά του Παναθηναϊκού δεν ήθελε να υπάρχουν φίλαθλοι στο γήπεδο, η πλευρά του Άρη ήθελε να υπάρχουν φίλαθλοι, ωστόσο δεν είναι θέμα τι θέλουν οι ομάδες αλλά τι ορίζει ο νόμος και η προκήρυξη" υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος. 

.parapolitika

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα