ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1: Παρέμεινε στην κορυφή με Ελ Κααμπί

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1: Παρέμεινε στην κορυφή με Ελ Κααμπί

Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League και προηγήθηκε στο 22′ με τον Πόνσε, ο Ελ Κααμπί όμως στο 38′ έκανε το 1-1 και αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τους Ερυθρόλευκους να παραμένουν έτσι μόνοι στην κορυφή, στο +1 από τον Παναθηναϊκό και στο +5 από τους Κιτρινόμαυρους που έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η Ένωση ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο ντέρμπι, είχε την πρώτη της στιγμή στο 7′ με τη διπλή προσπάθεια του Τσούμπερ και γενικά ήταν συνεχώς μπροστά και προσπαθούσε να πιέσει με στόχο το γκολ. Μια πίεση που είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να είναι στην επίθεση, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι στο 12′ για μαρκάρισμα του Κίνι στον Ρότα, ακυρώνοντας όμως την απόφασή του μετά την εξέταση του VAR. 
Όπως και να έχει, οι Κιτρινόμαυροι συνέχισαν να κάνουν το παιχνίδι τους και στο 18′ άγγιξαν το γκολ με την καρφωτή κεφαλιά του Μοχαμάντι που απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι ο Πασχαλάκης καθώς η πρωταθλήτρια αύξανε συνεχώς την πίεσή της. Μέχρι που ήρθε, τελικά, το γκολ…

 
Στο 22′, μετά την εκτέλεση πλάγιου άουτ, ο Ρότα έκανε ωραία κίνηση από δεξιά και σουτ, το οποίο όμως εξελίχθηκε σε… ασίστ για το 1-0 του Πόνσε από κοντά μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε, πλέον, το προβάδισμα και αυτή του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έπρεπε να βγάλει αντίδραση. Και το έκανε. Οι Ερυθρόλευκοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο μετά το γκολ που δέχθηκαν και απείλησαν στο 30′ με το ωραίο σουτ του Μασούρα με το αριστερό που απέκρουσε ο Στάνκοβιτς.

Μια φάση που ήταν τελικά, όπως αποδείχθηκε, απλά η… προειδοποίηση για την ισοφάριση που ερχόταν: Ωραία κίνηση και σέντρα του Ποντένσε στο 38′ και κεφαλιά του Ελ Κααμπί για το 1-1, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Όταν επέστρεψαν από αυτά ο Αλμέιδα έκανε τις πρώτες δύο αλλαγές για την ΑΕΚ, με τους Πινέσα και Μήτογλου να μπαίνουν αντί των Γιόνσον και Βίντα. Ο προπονητής της Ένωσης προφανώς ήθελε να δει από την ομάδα του απόδοση ανάλογη του πρώτου μισού του πρώτου ημιχρόνου, με τον Μαρτίνεθ από την πρώτη στιγμή να απαντάει με δικές του αλλαγές και το ντέρμπι να συνεχίζεται χωρίς τη μεγάλη φάση.

Στο 59′, βέβαια, η OPAP Arena… πανηγύρισε για το γκολ του Αραούχο μετά το γύρισμα του Ελίασον αλλά η εξέταση του VAR έδειξε ότι ο Πινέδα είχε κάνει χέρι στην αρχή της φάσης, οπότε το γκολ ακυρώθηκε και το σκορ παρέμεινε στο 1-1. Το ντέρμπι, επομένως, συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το δεύτερο γκολ, χωρίς όμως να έχουν τις μεγάλες φάσεις.

Ο Μαρτίνεθ έβγαλε και τον Φορτούνη για να βάλει τον Ιμπόρα καθώς μπαίναμε στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης, με τον Αλμέιδα να απαντάει με δικές του κινήσεις από τον πάγκο και τα λεπτά να περνάνε χωρίς τη μεγάλη φάση και με τον ρυθμό του παιχνιδιού να πέφτει από ένα σημείο κι έπειτα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα (46′ Μήτογλου), Μουκουντί, Μοχαμάντι, Γιόνσον (46′ Πινέδα), Σιμάνσκι (75′ Ζίνι), Ελίασον (75′ Άμραμπατ), Τσούμπερ, Αραούχο (72′ Γαλανόπουλος), Πόνσε.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Καμαρά, Έσε (81′ Ορτέγκα), Φορτούνης (70′ Ιμπόρα), Μασούρας (55′ Μπιέλ), Ποντένσε (55′ Σκάρπα), Ελ Κααμπί (81′ Γιόβετιτς).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα