Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-5: Βόλτα στο Αγρίνιο με χατ-τρικ Μπερνάρ

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-5: Βόλτα στο Αγρίνιο με χατ-τρικ Μπερνάρ

Διαφορά ποιότητας! Με τον Μπερνάρ να σημειώνει το δεύτερο χατ-τρικ της καριέρας του, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Παναιτωλικό μέσα στο Αγρίνιο (5-0), έφτασε τον Ολυμπιακό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League και θα δει με άνεση το αυριανό ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και των Πειραιωτών στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Λίγες ημέρες πριν υποδεχθεί την Βιγιαρεάλ, στην πρεμιέρα του στους ομίλους του Europa League, ο Παναθηναϊκός έδειξε πανέτοιμος για τις… δυσκολίες που έχει μπροστά του. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε με άνεση από την έδρα του Παναιτωλικού (5-0) κι έφτασε τους Πειραιώτες στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, παραμονές του ΑΕΚ – Ολυμπιακός και μια εβδομάδα πριν υποδεχθούν την Ένωση στη Λεωφόρο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Μπερνάρ, που πέτυχε χατ-τρικ. Από ένα γκολ σημείωσαν οι Αϊτόρ και Μάγκνουσον. Δοκάρι ο Βιλένα στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Το ματς…

 Με διαφορετική προσέγγιση μπήκαν στο ματς οι δυο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να “χτίσει” μια επιθετική προσπάθεια, την ώρα που ο Παναιτωλικός προσπάθησε να… τρέξει και να παίξει γρήγορα. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς άρχισε να πλησιάζει με αξιώσεις τα καρέ του Καπίνο και στο 13′ άνοιξε το σκορ. Μετά από όμορφη κάθετη του Μαντσίνι στον Χουάνκαρ, ο Ισπανός γύρισε παράλληλα στον Μπερνάρ και ο Βραζιλιάνος πλάσαρε άψογα για το 0-1!

Χωρίς να κάνει το “τριφύλλι” να οπισθοχωρήσει, ο Παναιτωλικός ανέβασε την απόδοσή του και στο 23′ είχε την πρώτη του σημαντική στιγμή στο ματς. Ο Πέρες βρήκε χώρο, έπαιξε το ένα-δυο με τον Καρέλη, πήρε την μπάλα και σούταρε με τον Μάγκνουσον να βάζει τελευταία στιγμή την κόντρα βοηθώντας τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος. Ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία του αγώνα και απείλησε την ομάδα του Αγρινίου, με τον Παλάσιος να έχει δυο πολύ καλά σουτ (η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ στο 29′ και στο 33′). Το “τριφύλλι” συνέχισε να πιέζει για ένα ακόμα γκολ (ζήτησε και πέναλτι, που δεν δόθηκε από το VAR) και το πέτυχε στη λήξη του πρώτου μέρους. Στο 45+1′ ο Ιωαννίδης “έστρωσε” την μπάλα στον Μπερνάρ, με τον Βραζιλιάνο να σουτάρει δυνατά, την μπάλα να βρίσκει και σε αντίπαλο και να καταλήγει στα δίχτυα του Καπίνο για το 0-2!

Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός μπήκαν επιθετικά στην επανάληψη, με τον Καπίνο να βγάζει σε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του Μάγκνουσον (51′) και τους Σλίβκα (κεφαλιά στο 52′) και Χουάνπι (απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 54′) να στέλνουν για λίγο την μπάλα άουτ.

Το ματς κύλησε σε χαμηλότερους ρυθμούς, αλλά “έδωσε” ένα εντυπωσιακό φινάλε. Στο 88′ ο διαιτητής εξέτασε ο ίδιος μια φάση για πέναλτι στον Σπόραρ -που αρχικά την άφησε να… περάσει- έδωσε την παράβαση και ο Αϊτόρ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-4. Στο 90′ ο Βιλένα έστειλε την μπάλα -με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή- στο οριζόντιο δοκάρι, για να έρθει στο 90+3′ ο Μάγκνουσον και να διαμορφώσει το τελικό 0-5 με κοντινή κεφαλιά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα