ΑΕΚ: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται

ΑΕΚ: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται

Η φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ χωρίς να πετυχαίνει κάποιον από τους στόχους που είχε θέσει (Κύπελλο, BCL, Πρωτάθλημα) και μένει μια γλυκόπικρη γεύση με το τέλος της χρονιάς και την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην Basket League, μετά τη σειρά των μικρών τελικών με το Περιστέρι Βίκος Cola (3-1).

Βέβαια, οι «κιτρινόμαυροι» επλήγησαν και από πολλούς τραυματισμούς στη διάρκειας της χρονιάς, με σημαντικότερη αυτή του Γιόνας Ματσιούλις, αλλά και αυτή του Βασίλη Καββαδά, καθώς έλειπε ένα «βαρύ» κορμί κάτω από την ρακέτα και στην ουσία ο Βινς Χάντερ «πάλευε» μόνος στο «5».

Στην «Βασίλισσα» θα κοιτάξουν πλέον την επόμενη ημέρα και αυτή θα έχει αρκετές αλλαγές, με πιο σημαντική αυτή του προπονητή. Ο Λούκα Μπάνκι θα συναντηθεί με τον Μάκη Αγγελόπουλο και τη διοίκηση και στο meeting θα γίνει ο απολογισμός της χρονιάς. Ουσιαστικά, θα χωρίσουν οι δρόμοι των δύο πλευρών, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Ο Ιταλός κόουτς είχε υπογράψει ούτως ή άλλως μονοετές συμβόλαιο με την ΑΕΚ και συγκέντρωνε μεγάλες πιθανότητες να ανανεώσει. Η εικόνα, όμως, της ομάδας στα τελευταία ματς της σεζόν δεν ικανοποίησε κανέναν και η θέση του Μπάνκι στον πάγκο έγινε επισφαλής. Βέβαια, και ο ίδιος ο κόουτς έχει γνώση των λαθών που έγινε και μοιάζει προετοιμασμένος για το φινάλε της συνεργασίας τους με την ΑΕΚ. Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον έκτο τους προπονητή - μέσα σε έξι χρόνια από την άνοδο στην Α1 το 2014-15 - με το όνομα του Ηλία Παπαθεοδώρου να είναι το φαβορί.

Τι γίνεται, όμως, με τα συμβόλαια των παικτών;

 

Ντελρόι Τζέιμς: Αναμένεται να συνεχίσει στα κιτρινόμαυρα, καθώς έχει συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά με την ομάδα.

 

Βασίλης Ξανθόπουλος: Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται φέτος, αλλά ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει στην ομάδα.

 

Ντούσαν Σάκοτα: Ο αρχηγός της ΑΕΚ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2020.

 

Γιώργος Τσαλμπούρης: Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2020.

 

Γιόνας Ματσιούλις: Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται και φαίνεται πως επιθυμία και των δύο πλευρών είναι η παραμονή του στην ομάδα. Ο ίδιος τα πάει πολύ καλά με την αποθεραπεία του, μετά τον τραυματισμό του, και μένει να φανεί τι θα γίνει.

 

Γιάννης Αγραβάνης: Έχει ακόμα 1+2 χρόνια στο συμβόλαιό του κι αναμένεται η επιστροφή του στην ομάδα, μετά τον δανεισμό του στο Περιστέρι Βίκος Cola.

 

Γιαννούλης Λαρεντζάκης: Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2020, αλλά είναι πολύ πιθανό να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

 

Δημήτρης Μωραΐτης: Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022.

 

Βασίλης Καββαδάς: Η συνεργασία του με την ομάδα ολοκληρώνεται φέτος, μετά από δύο χρόνια.

 

Τζόρνταν Θίοντορ: Το συμβόλαιό του είχε διάρκεια μέχρι το τέλος της σεζόν.

 

Χάουαρντ Σαντ-Ρος: Υπέγραψε για έναν χρόνο, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας φαίνεται να θέλουν να τον διατηρήσουν στο ρόστερ. «Αντίπαλος» είναι το EuroCup και η Euroleague.

 

Νίκος Ρογκαβόπουλος: Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023.

 

Μανώλης Χατζηδάκης: Ήταν δανεικός στο Μαρούσι κι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023.

 

Φίλιππος Τίγκας: Υπέγραψε πέρυσι για 2+3 χρόνια με την ομάδα.

 

Χάρης Γιαννόπουλος: Έχει ακόμα 1+1 χρόνια στο συμβόλαιό του.

 

Βινς Χάντερ: Το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε φέτος και η ανανέωσή του μοιάζει απίθανη, καθώς ο ίδιος θα ψαχτεί για Euroleague ή EuroCup.

 

Γκέιμπ Γιορκ και Τρέβορ Εμπάκουε: Αμφότεροι ήρθαν τον Απρίλιο και υπέγραψαν συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν.

 

Οι άλλες κινήσεις

Στην ΑΕΚ... σκάναραν παίκτες σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ώστε να έχουν ένα αρχικό πλάνο στο μυαλό τους. Μια από τις συμφωνίες που είχαν κάνει ήδη ήταν αυτή με τον Πάρις Λι, για 2+1 χρόνια. Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε μια εκπληκτική χρονιά με την Άντβερπ (12.7π., 5.0ασ. BCL - 11.5π., 5.2ασ. Βέλγιο) κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή της επόμενης σεζόν. Ο επόμενος παίκτης στον οποίο στοχεύει η «Βασίλισσα» δεν είναι άλλος από τον Νίκο Ζήση. Ο 35χρονος γκαρντ ολοκλήρωσε τη θητεία του στην Μπάμπεργκ (2015-19) κι είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στην ΑΕΚ, μετά τις σεζόν 2000-05, εφόσον επιλέξει να μην αποχωρήσει από τα παρκέ.

 

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα