Τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Είναι και οι δύο αποφασισμένοι

Τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Είναι και οι δύο αποφασισμένοι

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ κατεβαίνουν στην Αθήνα για να ενισχύσουν την ομάδα τους στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ (ΟΑΚΑ, 20.30). Τα πούλμαν άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 5 π.μ. στα Μάλγαρα, ενώ λίγο αργότερα άρχισε και η αναχώρηση τους.

Η Αστυνομία επέλεξε να μην περιμένει να συγκεντρωθούν όλα μαζί, αλλά μετά τους έλεγχους να τα προωθεί λίγα-λίγα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αστυνομική υποχρέωσε μέχρι και σε αλλαγές λεωφορείων (γιατί δεν είχαν περάσει ΚΤΕΟ) και κάποιοι έπρεπε να περιμένουν ώρες για να αντικατασταθούν. Σε κάθε ένα από αυτά είχε προβλεφθεί από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να υπάρχουν κούτες με σάντουιτς και νερά.

Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για την ΑΕΚ.

Η «Ένωση» μετά από 24 χρόνια κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα και σήμερα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας θέλει να κάνει το νταμπλ έπειτα από 40χρόνια, καθώς η τελευταία σεζόν που είχε πετύχει ανάλογο επίτευγμα ήταν τη σεζόν 1977/78.

Ο «Δικέφαλος» βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη φορά σε τελικό και θέλει απόψε απέναντι στους Θεσσαλονικείς να πάρει το δεύτερο τρόπαιο μέσα στα τελευταία τρία χρόνια (20:30, Cosmote 1).

Ο Μανόλο Χιμένεθ τόνισε πολλές φορές στους ποδοσφαιριστές του πως πρέπει να παλέψουν για να κατακτήσουν και αυτό το τρόπαιο και να μην σταθούν στα εξωαγωνιστικά ζητήματα που έχουν προηγηθεί ανάμεσα στους δύο συλλόγους.

Όσον αφορά στην ενδεκάδα, την «κιτρινόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Μπάρκας, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μπακάκη, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Χουλτ.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Σιμόες και ο Γαλανόπουλος, με τον Μπακασέτα και τον Γκάλο στα πλάγια. Ρόλο επιτελικού θα έχει ο Λιβάγια και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Αραούχο.

Αποφασισμένος να είναι εκείνος που θα πανηγυρίσει στο τέλος του σημερινού τελικού του Κυπέλλου είναι ο ΠΑΟΚ. Στον «Δικέφαλο του Βορρά» δηλώνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να καλεί τους παίκτες του να πραγματοποιήσουν άλλη μια καλή εμφάνιση.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Ρουμάνος τεχνικός ποντάρει πολλά στο να έχει η ομάδα του τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής από την πρώτη στιγμή του αγώνα και εκείνη να κάνει κουμάντο στον ρυθμό της αναμέτρησης. Επίσης, ξεκάθαρος στόχος των παικτών του ΠΑΟΚ θα είναι να σκοράρουν πρώτοι στο παιχνίδι. Ο Λουτσέσκου πιστεύει ότι εάν αυτό συμβεί θα έχει κάνει μια μεγάλη αρχή για να πάρει και τη νίκη στο παιχνίδι.

Βάσει αυτών των δεδομένων ο Ρουμάνος τεχνικός φέρεται να έχει αποφασίσει να παρατάξει την ομάδα του με ένα σχήμα 4-5-1 που εύκολα θα μετασχηματίζεται σε 4-3-3. Παίκτες-κλειδιά σε αυτό θα αποτελέσουν οι Κάμπος και Μακ που θα κινούνται ανάλογα με την πορεία του αγώνα, αλλά και οι πλάγιοι μπακ, Μάτος και Βιεϊρίνια.

Ο Κρέσπο φέρεται να επωμίζεται τον ρόλο του ατόμου που θα μαρκάρει τον Αραούχο με τον Βαρέλα να δίνει βοήθειες όποτε και όπου χρειαστεί.

Η πιθανή 11άδα του ΠΑΟΚ φέρεται να είναι η: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Κάνιας, Πέλκας, Μαουρίσιο, Πρίγιοβιτς, Μακ και Κάμπος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα