Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Ουρουγουάη - Αγγλία 2 - 1

Ο Σουάρες επέστρεψε από τον τραυματισμό του και απέδειξε ότι συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση! Ο άσος της Λίβερπουλ σημείωσε δύο τέρματα και χάρισε μία σπουδαία νίκη στην Ουρουγουάη επί της Αγγλίας με 2-1.

Το ματς ήταν κλειστό στα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να μην δεχθούν κάποιο γρήγορο γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην Αγγλία. Ο Ρούνει εκτέλεσε όμορφα ένα φάουλ το οποίο κατέληξε για λίγο άουτ. Στο 15' η Ουρουγουάη έχασε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Ροντρίγκες να γίνεται κάτοχος της μπάλας μετά από λάθος της άμυνας και να σουτάρει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 31' οι Άγγλοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία. Ο Τζέραρντ εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά, ο Ρούνει πήρε τη κεφαλιά από κοντά αλλά η μπάλα κατέληξε στη δεξιά γωνία των δοκαριών! Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Λουίς Σουάρες έκανε το 1-0 για τη "σελέστε"! Ο Καβάνι βρήκε με εξαιρετική σέντρα τον στράικερ της Λίβερπουλ ο οποίος έκανε εκπληκτική κεφαλιά στην αντίθετη πλευρά. Έτσι, η Ουρουγουάη πήγε με αυτό το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος ήταν πολύ πιο ποιοτικό από το πρώτο. Μόλις τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του, ο Σουάρες εκτέλεσε ένα κόρνερ και η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, όμως ο Χαρτ επιστρέφοντας προς το τέρμα του απέκρουσε τη τελευταία στιγμή. Στο 52' ο Καβάνι έφτασε κοντά στο να δώσει μεγαλύτερο προβάδισμα στην ομάδα του αλλά αστόχησε σε τετ α τετ. Στην επόμενη φάση ο Ρούνει έκανε ένα κοντινό πλασέ αλλά ο Μουσλέρα έδιωξε. Στο 61ο λεπτό το ματς είχε ολιγόλεπτη διακοπή καθώς ο Στέρλινγκ άθελα του χτύπησε με το γόνατο τον Περέιρα ο οποίος σωριάστηκε στο χορτάρι. Ο γιατρός της ομάδας του έδειξε αλλαγή, όμως ο ίδιος συνέχισε! Στο 75' ο Ρούνει τα κατάφερε! Ισοφάρισε με κοντινό πλασέ και πέτυχε το πρώτο του γκολ με την εθνική Αγγλία σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Δέκα λεπτά αργότερα όλα τελείωσαν για τα «λοντιάρια» καθώς ο Σουάρες σκόραρε για δεύτερη φορά και χάρισε ουσιαστικά μία σπουδαία νίκη στη "σελέστε".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα