Η Κοκκινοσκουφίτσα στην Google: Παραμύθια Γκρίμ

Το 1812 οι Βίλχελμ και Γιάκομπ Γκριμ συγκέντρωσαν 86 αριθμημένα λαϊκά παραμύθια και τα εξέδωσαν.  Με αφορμή την 200ή επέτειο αυτή από την πρώτη καταγραφή της προφορικής λαϊκής παράδοσης που επιχείρησαν οι αδελφοί Γκριμ, σήμερα η Google αφιερώνει το λογότυπό της σε ένα από αυτά τα παραμύθια που αγαπήθηκαν: Την Κοκκινοσκουφίτσα, με ένα υπέροχο doodle. Τα παραμύθια, τα οποία ουσιαστικά ήταν ιστορίες εξοικείωσης των ανθρώπων με την πραγματικότητα, δεν είχαν αίσιο τέλος με συνέπεια το βιβλίο να μη σημειώνει πωλήσεις. Στην Κοκκινοσκουφίτσα, για παράδειγμα, αρχικά ο κακός Λύκος έτρωγε και τη Γιαγιά και την Κοκκινοσκουφίτσα. Τελεία.
Οι Γκριμ αναγκάστηκαν να διαμορφώσουν τις ιστορίες βάζοντας καλό τέλος. Ουσιαστικά αυτολογοκρίθηκαν. Στη νέα τους εκδοχή, με χάπι εντ, τα παραμύθια των Γκριμ πλέον μπορούσαν να διαβαστούν και από παιδιά.
Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας στην Google έχει και ένα καλό τέλος για τον λύκο, ο οποίος μπαίνει στη φυλακή.

Τον πρώτο τόμο παραμυθιών τον εξέδωσαν το 1812. Ο τόμος, υπό το όνομα "Παιδικά και Οικογενειακά Παραμύθια", περιείχε 86 ιστορίες.

Ακολούθησαν άλλες 70 ιστορίες σε ένα δεύτερο τόμο, που εκδόθηκε το 1814. Μέχρι το 1857 επτά εκδόσεις των παραμυθιών είχαν εκδοθεί και περιείχαν συνολικά 211 παραμύθια.

Αγαπάμε πολύ τα παραμύθια, με τα οποία μεγαλώσαμε, και σίγουρα σήμερα η Google μας έκανε μία ευχάριστη έκπληξη!

Δείτε όλο το doodle στο παρακάτω βίντεο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα