Bloomberg: "Έλληνες, από το 2013 έρχονται χειρότερα"

«Απειλητικό» ακούγεται το δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο… τα χειρότερα έρχονται μετά το 2013! Πιο σκληρά μέτρα λιτότητας και πίεση «βλέπει» το πρακτορείο.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις επιφυλάξεις της Ελλάδας και της Ιταλίας σε ότι αφορά τον ετήσιο ρυθμό μείωσης του δημόσιου χρέους των χωρών της Ε.Ε.

«Όλα τα κράτη μέλη εκτός από δύο, έχουν ήδη αποδεχτεί την πρόταση. Η Ελλάδα και η Ιταλία διατηρούν επιφυλάξεις για το επίπεδο αναφοράς», αναφέρει συγκεκριμένα.

«Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο απαιτεί από τις χώρες με χρέος πάνω από το 60% να προχωρούν σε ετήσιες περικοπές αντίστοιχες με το 1/20 του πλεονάζοντος χρέους ή διαφορετικά θα αντιμετωπίζουν κυρώσεις. Το χρέος της Ελλάδας βρίσκεται στο 140,2% του ΑΕΠ το 2010 και αναμένεται να εκτιναχθεί στο 156% του ΑΕΠ το 2012», αναφέρεται.

Και εκεί που σκέφτεται κανείς ότι υπό αυτές τις συνθήκες καλά κάνουμε και ασκούμαι βέτο, έρχεται να μας κόψει τα φτερά: Αν οι δυο χώρες ασκήσουν βέτο, είτε μαζί, είτε χώρια, τότε και η Γερμανία θα «στυλώσει» τα πόδια και πάει περίπατο η ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης.


Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα