Έκρηξη παράνομου τσόγου με το Μουντιάλ

Τις τελευταίες δέκα ημέρες το μυαλό του Έλληνα είναι κολλημένο με το Μουντιάλ. Κάτι οι χαλεποί οικονομικοί καιροί, όμως, κάτι το πάθος του λαού μας για τον τζόγο, από τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου το παράνομο στοίχημα γνωρίζει ημέρες δόξας.

Χαρακτηρίστηκα είναι τα στοιχεία που δίνει η Αστυνομία για τον παράνομο τζόγο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 45 συλλήψεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ έχουν κατασχεθεί 326 υπολογιστές και μηχανήματα που σχετίζονται με το παράνομο στοίχημα.
Όσο για τα χρήματα που έχουν παιχτεί παράνομα σε στοιχήματα για το Μουντιάλ υπολογίζονται σε αρκετά εκατομμύρια, χωρίς, ωστόσο, να γνωρίζει κανείς το ακριβές ποσό.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις παράνομου στοιχήματος στήνονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε καφετέριες μεγάλων πόλεων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μίας 38χρονης, η οποία συνελήφθη στις 15 Ιουνίου στην Τούμπα. Η 38χρονη ήταν υπεύθυνη μίας καφετέριας, η οποία λειτουργούσε και ως κέντρο για παράνομο στοίχημα. Η γυναίκα μαζί με έναν 37χρονο είχαν οργανώσει και διενεργούσαν στο κατάστημα παράνομο στοίχημα για τους αγώνες του Μουντιάλ.

Στο παράνομο πρακτορείο, το οποίο λειτουργούσε εδώ και πολύ καιρό, είχαν παιχτεί τα τελευταία δύο χρόνια περισσότερα από 400.000 ευρώ, με αποκορύφωμα, όπως είναι αναμενόμενο, την περίοδο του Μουντιάλ, ενώ τα ποσά που διακινούνταν καθημερινά έφταναν τις αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Οι έρευνες της Αστυνομίας δεν εστιάζουν, όμως, μόνο σε καφετέριες, καθώς, όπως φαίνεται, οι διοργανωτές παράνομων στοιχημάτων στήνουν τις «επιχειρήσεις» τους παντού.

Μόλις χθες άνδρες της Ασφάλειας Κατερίνης συνέλαβαν έναν 50χρονο, ο οποίος διενεργούσε παράνομο στοίχημα από το βιβλιοπωλείο του. Ο 50χρονος ήταν τόσο οργανωμένος που είχε λογισμικό για να εκτυπώνει αποδείξεις στους παίχτες με τους αγώνες του Μουντιάλ και το ποσό που είχαν στοιχηματίσει.

Το σίγουρο είναι πως τις επόμενες 20 μέρες, μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθεί το Μουντιάλ, πολλά ακόμα «μαύρα» εκατομμύρια θα διακινηθούν σε παράνομα στοιχήματα για χάρη της στρογγυλής θεάς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα