Παραπληροφόρηση σχετικά με την υγεία της Ματίνας Παγώνη

Παραπληροφόρηση σχετικά με την υγεία της Ματίνας Παγώνη

Αρκετή διάδοση έχει γνωρίσει τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ιστολόγια ο ισχυρισμός ότι η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς, κυρία Ματίνα Παγώνη, έχει διαγνωσθεί με καρκίνο στο αίμα και υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες. Ωστόσο, ο ισχυρισμός είναι αναληθής.

Στις αναπαραγωγές του ισχυρισμού διαβάζουμε:

Για χημειοθεραπείες η πολυτσιμπημένη Παγώνα !!! Λέτε να φταίει το μπόλι

Έστι δίκης οφθαλμός, ός τα πανθ’ ορά…..

Πηγές του νοσοκομείου -Μεγάλο Αθηνών- μας πληροφορούν ότι τον τελευταίο καιρό η γνωστή ειδικός βρέθηκε με καρκίνο στο αίμα και υποβάλλεται σε εντατικές χημειοθεραπείες…

Τι ισχύει
Σύμφωνα με τις αναπαραγωγές του ισχυρισμού, πληροφορίες του νοσοκομείου «Μεγάλο Αθηνών» αναφέρουν ότι η κυρία Παγώνη έχει διαγνωσθεί πρόσφατα με καρκίνο στο αίμα και υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες. Ορισμένοι χρήστες που αναπαράγουν τον ισχυρισμό συνδέουν την υποτιθέμενη ασθένεια της κυρίας Παγώνη με το εμβόλιο κατά της COVID-19 διερωτώμενοι εάν ευθύνεται το εμβόλιο για την κατάσταση της υγείας της.

Επικοινωνήσαμε με την κυρία Παγώνη, η οποία μας ενημέρωσε πως ο ισχυρισμός δεν είναι αληθής. 

Μεταξύ άλλων η κυρία Παγώνη δήλωσε:

Εάν εγώ νοσηλευόμουν θα το ξέρατε, θα το έλεγα κι εγώ η ίδια. Δε θα είχα λόγους να το κρύψω εάν είχα κάποιο πρόβλημα. Με βλέπουν όλοι πού κινούμαι, στο νοσοκομείο, στα κανάλια, επίσκεψη κάνω όλη μέρα (στο νοσοκομείο) […] Εάν έκανα εντατικές χημειοθεραπείες, θα πήγαινα να κάνω σε ένα νοσοκομείο. Δε μπορώ να την κάνω σπίτι μου τη χημειοθεραπεία, θα ήμουν σε ένα νοσοκομείο. Εάν ίσχυε κάτι τέτοιο δε θα ξέρατε που είμαι; Κατ’ αρχήν τα φάρμακα θα γραφόντουσαν στο όνομα μου. Είναι δυνατόν; Ποιοι τα βγάζουν αυτά;

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το νοσοκομείο που αναφέρεται ως πηγή του ισχυρισμού είναι ανύπαρκτο. Σε λίστα των νοσοκομείων της Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, που υπάρχει διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, δε συναντάμε κανένα νοσοκομείο με το όνομα «Μεγάλο Αθηνών». Κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία η κυρία Παγώνη μας επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα νοσοκομείο που να είναι γνωστό ως «Μεγάλο Αθηνών».

Συμπέρασμα
Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς κυρία Ματίνα Παγώνη δεν έχει διαγνωσθεί με καρκίνο στο αίμα και δεν υποβάλλεται σε εντατικές χημειοθεραπείες. Μιλώντας στα Ellinika Hoaxes η κυρία Παγώνη διέψευσε τον ισχυρισμό. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα