Ιταλία: 5G, επίπεδη γη και ανύπαρκτος κορονοϊός - Ριζώνουν οι θεωρίες συνωμοσίας - Τι έδειξε έρευνα

Ιταλία: 5G, επίπεδη γη και ανύπαρκτος κορονοϊός - Ριζώνουν οι θεωρίες συνωμοσίας - Τι έδειξε έρευνα

Ένας στους 10 Ιταλούς πιστεύει ότι οι αστροναύτες δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους στο φεγγάρι, ενώ το 5,8% πιστεύει ότι η γη είναι επίπεδη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, βάσει της οποίας οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν ριζώσει στην ιταλική κοινωνία.

Η έρευνα του ερευνητικού ινστιτούτου Censis, στην οποία ερωτήθηκαν 1.200 άτομα, έδειξε επίσης ότι το 19,9% του ενήλικου πληθυσμού πιστεύει ότι η ασύρματη τεχνολογία 5G είναι ένας εξελιγμένος τρόπος ελέγχου του μυαλού των ανθρώπων.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ιταλία, η δημοσκόπηση ανέφερε ότι το 5,9% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι ο ιός υπάρχει, το 10,9% δήλωσε ότι τα εμβόλια είναι άχρηστα και το 12,7% ότι η επιστήμη κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

«Ο ορθολογισμός ... δίνει τη θέση του σε πολλές περιπτώσεις σε μια παράλογη προθυμία να πιστέψει κανείς στις πιο απίθανες φαντασιώσεις», ανέφερε η Censis σε δήλωση που συνόδευε την έρευνα.

Παρόλο που η εκστρατεία εμβολιασμού ήταν σε γενικές γραμμές επιτυχής στην Ιταλία, με σχεδόν το 77% των κατοίκων να έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πίστευε ότι τα εμβόλια ήταν πειραματικά φάρμακα.

Περίπου το 64,4% των Ιταλών πίστευε ότι οι μεγάλες πολυεθνικές ήταν υπεύθυνες για όλα όσα μας συμβαίνουν

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα