Kάτσε κάτω από τη μάνικα! Ολονύχτια μάχη κατοίκων απέναντι στην πύρινη γλώσσα

Kάτσε κάτω από τη μάνικα! Ολονύχτια μάχη κατοίκων απέναντι στην πύρινη γλώσσα

Για ακόμη ένα βράδυ, χθες, Δευτέρα, οι κάτοικοι της Εύβοιας βρέθηκαν αντιμέτωποι με την πύρινη λαίλαπα που εξακολουθεί να καίει το βόρειο τμήμα του νησιού.

Στις Καματριάδες, συγκεκριμένα, οι πολίτες έδωσαν τη δική τους μάχη, με όσα μέσα διαθέτουν.

Χαρακτηριστική είναι η ανταπόκριση του ρεπόρτερ του OPEN Κώστα Ασημακόπουλου από το σημείο, με τον τελευταίο να κάνει λόγο για «καρτέρι» των κατοίκων τις τελευταίες 24 ώρες και μέχρι σήμερα το πρωί, προκειμένου να σώσουν τα σπίτια τους αλλά και το δάσος.

Οι προσπάθειες τους εστίασαν στο πέρασμα Καματριάδες – Καμάρια, καθώς, όπως εκτιμούν, αν η πυρκαγιά το περάσει, τότε θα «σταματήσει στην Αιδηψό».

Όπως έγραψε σε σχετική ανάρτησή του ο δημοσιογράφος: «Υποκλινόμαστε στη νέα γενιά της Ελλάδας που δίνει μάχη για να σωθεί το τελευταίο κομμάτι της Εύβοιας. Με αυτοθυσία πολεμούν το θηρίο να μην περάσει το δρόμο Καματριάδες – Καμάρια γιατί αλλιώς η φωτιά θα σταματήσει στην Αιδηψό».

Στο ίδιο post, ο Κώστας Ασημακόπουλος κοινοποίησε το βίντεο του ρεπορτάζ του, στο οποίο καταγράφονται συγκλονιστικές στιγμές από τη μάχη αυτή.

Στα πρώτα λεπτά του βίντεο, διακρίνονται κάτοικοι αλλά και πυροσβέστες να επιχειρούν από κοινού, σηκώνοντας μαζί τη μάνικα οχήματος της Π.Υ., απέναντι στο μέτωπο.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα