Αλέξης Τσίπρας: Η άγνωστη ιστορία για το δημοψήφισμα και πώς συνδέεται με τα γενέθλια του γιου του

Αλέξης Τσίπρας: Η άγνωστη ιστορία για το δημοψήφισμα και πώς συνδέεται με τα γενέθλια του γιου του

Μία άγνωστη ιστορία των όσων συνέβησαν στο δρόμο για το δημοψήφισμα του 2015, αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για τις πολύ δύσκολες εκείνες στιγμές και τις πολύ δύσκολες -όπως τις χαρακτήρισε- αποφάσεις λέγοντας πως πάντοτε τις κρίσιμες αποφάσεις τις παίρνει κανείς μόνος του, «με το μαξιλάρι του, με κανέναν άλλον, ούτε καν με τη συμβουλή των δικών του πολύ κοντινών ανθρώπων».

Η ιδέα του δημοψηφίσματος, όπως είπε, στριφογύριζε στο μυαλό του καιρό και το αποφάσισε το προηγούμενο βράδυ της 26ης Ιουνίου. Όπως είπε, δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή τη σκηνή, όταν στις 26 Ιουνίου και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο, που είχε συγκαλέσει ο ίδιος στο Μέγαρο Μαξίμου, μπήκε στην αίθουσα η σύντροφός του, Μπέττυ, και του έκανε το σήμα «τρία» με τα δάκτυλα, εννοώντας ότι ο μικρότερος γιος τους είχε γενέθλια και γινόταν τριών ετών.

«Νόμιζα ότι με θέλει για τρία λεπτά, ήθελε να μου πει ότι είναι τα γενέθλια του παιδιού», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι το συνειδητοποίησε όταν είδε τα τρία κεράκια που του είχε αφήσει πάνω στο γραφείο του.

Αργά το βράδυ της 26ης Ιουνίου, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Ακόμη και στην πιο δύσκολη στιγμή ευθύνης, τόνισε, πρέπει κανείς να βάζει ως προτεραιότητα και το προσωπικό στοιχείο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα