Φρούτα: Πέντε λάθη που κάνετε κατά την αγορά και αποθήκευση

Φρούτα: Πέντε λάθη που κάνετε κατά την αγορά και αποθήκευση

Αναμφίβολα, τα φρούτα αποτελούν μία θαυμάσια προσθήκη στη διατροφή σας, είτε σερβίρονται με γιαούρτι, είτε μεταμορφώνονται σε απολαυστικά smoothies, είτε απλά καταναλώνονται ως γρήγορα σνακς. Η παρουσία τους στην κουζίνα απογειώνει την αισθητική του χώρου, όμως η διαδικασία αγοράς και αποθήκευσης τους κρύβει κάποιες παγίδες που μπορεί να μειώσουν τη διάρκεια ζωής τους.

Αγοράζετε συχνά άγουρα φρούτα Πολλοί νομίζετε πως αν αγοράσετε άγουρα φρούτα αυτά θα ωριμάζουν στην κουζίνα σας όσο περνούν οι μέρες. Ωστόσο η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική καθώς δεν συνεχίζουν να ωριμάζουν όλα τα φρούτα αφού κοπούν. Κάποια όπως οι μπανάνες και τα αχλάδια, παράγουν έναν υδρογονάνθρακα που ονομάζεται αιθυλένιο και θα ωριμάσουν. Υπάρχουν όμως και φρούτα όπως ο ανανάς που διατηρούν το ίδιο στάδιο ωρίμανσης που βρίσκονταν κατά την αγορά.

Αποφεύγετε τα φρούτα με ατέλειες Πολλοί απορρίπτουν φρούτα με ατέλειες ή μικρά σημάδια. Ωστόσο, αυτή η πρακτική σημαίνει ότι μπορεί να χάνετε εξαιρετικά νόστιμα και υγιεινά κομμάτια, τα οποία είναι εξίσου θρεπτικά με τα πιο ελκυστικά στην εμφάνιση.

Αποθηκεύετε Όλα τα Φρούτα σε Ένα Σημείο: Η ιδέα μιας φρουτιέρας γεμάτης με διάφορα φρούτα μπορεί να είναι δελεαστική, αλλά η συνύπαρξη φρούτων που παράγουν αιθυλένιο με εκείνα που δεν το κάνουν, μπορεί να κάνει τα τελευταία να σαπίσουν πιο γρήγορα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα