Φράουλες: Έτσι θα τις διατηρήσετε για μεγαλύτερο διάστημα

Φράουλες: Έτσι θα τις διατηρήσετε για μεγαλύτερο διάστημα

Ένα κεσεδάκι φράουλες είναι πάντα επιθυμητό στο ψυγείο μας, ιδιαίτερα τους ανοιξιάτικους μήνες. Μερικές συμβουλές για το πώς να τις διατηρήσετε στο ψυγείο και την κατάψυξη μπορεί να παρατείνουν την απόλαυσή τους για μεγαλύτερο διάστημα.

Τον ερχομό της άνοιξης σηματοδοτεί μεταξύ άλλων ένα κατακόκκινο, ζουμερό και πολύ γλυκό φρούτο: οι φράουλες! Μπορεί οι πρώτες φράουλες να είχαν κάνει την εμφάνισή τους στις λαϊκές αγορές ήδη από τον Μάρτιο, όμως όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο πολύ μπαίνουμε στην εποχή τους. Κόκκινες, λαχταριστές, ζουμερές, μικρές και μεγάλες, άλλες πιο γλυκές και άλλες πιο αγουρωπές, και σίγουρα πάντα ζηλευτές.

Αν και πολλές φορές μπορεί να λαχταρίσουμε ένα κεσεδάκι φράουλες από τον Φεβρουάριο ακόμα, είναι προτιμότερο να τις αγοράζουμε όταν αυτές είναι «στην εποχή τους», συμβαδίζοντας με αυτό που ονομάζουμε «εποχιακή διαθεσιμότητα των τροφίμων». Δεν πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, ότι οι φράουλες συγκαταλέγονται στα φρούτα και τα λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα, γι' αυτό συνιστάται να προτιμάμε τις βιολογικές.

Οι φράουλες δεν τρώγονται μόνο σκέτες ως φρούτο αλλά ταιριάζουν ιδανικά και σε διάφορα γλυκά, όπως ένα δροσερό cheesecake, ένα σπιτικό μιλφέιγ ή μια τάρτα με φράουλες. Το μόνο πρόβλημα με το συγκεκριμένο φρούτο είναι ότι από τη στιγμή που θα το αγοράσουμε, θα πρέπει να το καταναλώσουμε σχετικά γρήγορα για να μην χαλάσει.

Οδηγίες διατήρησης της φράουλας

– Στο ψυγείο
Το μυστικό της σωστής συντήρησης στο ψυγείο κρύβεται στο να τις αποθηκεύσουμε όπως ακριβώς τις αγοράσαμε, με το κεσεδάκι τους, χωρίς να τις κόψουμε ή να τις πλύνουμε. Το πλύσιμο τις εκθέτει σε υγρασία, η οποία ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας. Γι' αυτό τις πλένουμε με νερό μόνο όταν πρόκειται να τις φάμε.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα