Σχολεία: 41 ΕΠΑΛ αναμένεται να συγχωνευτούν σε όλη την χώρα - Επιπτώσεις του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση

Σχολεία: 41 ΕΠΑΛ αναμένεται να συγχωνευτούν σε όλη την χώρα - Επιπτώσεις του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση

Με πρωτοβουλία της Ενώσεως Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Ε.Τ.Ε.)  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2023,  τηλεδιάσκεψη εκπαιδευτικών από όλη την χώρα, με θέμα το Σχέδιο Νόμου (Σ.Ν.) του  Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού «Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης” και τις επιπτώσεις που θα επιφέρουν οι ρυθμίσεις του στην καθημερινή λειτουργία των Επαγγελματικών Λυκείων  (ΕΠΑ.Λ.) και των Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.), τόσον όσον αφορά στην εύρυθμη λειτουργία αυτών, όσο και στην υγιεινή και ασφάλεια στους σχολικούς χώρους.

Τέθηκαν προβληματισμοί επί συγκεκριμένων άρθρων και διατάξεων του Σ.Ν., από στελέχη των ΕΠΑΛ, των Ε.Κ. και των Ι.Ε.Κ. και από απλούς εκπαιδευτικούς. 

Παρουσιάστηκε ανεπίσημος πίνακας με τα σχολεία που θα συγχωνευτούν σε όλη την χώρα (41 σχολεία, 20 συγχωνεύσεις) και οι επιπτώσεις των συγχωνεύσεων στους  εκπαιδευτικούς και στους μαθητές/-τριες.

Η Ε.Τ.Ε., ως μια Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικών, συμμετέχει πάντοτε ενεργά στις συζητήσεις για τα Εκπαιδευτικά Νομοσχέδια, τόσο στις ηλεκτρονικές διαβουλεύσεις, όσο και με παρεμβάσεις στα κοινοβουλευτικά κόμματα και στα πολιτικά 
και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΑΙΘΑ.

Τα πορίσματα της τηλεδιάσκεψης, καθώς και τεκμηριωμένες επιστημονικά παρατηρήσεις και προτάσεις μας επί του Σ.Ν., θα κατατεθούν επίσημα στον Δικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων, για την όποια βελτίωση των διατάξεων του ανωτέρω  νομοθετήματος.

Επιπλέον αυτού θα αποστείλουμε σχετικά έγγραφα στα  κοινοβουλευτικά κόμματα, στα πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΑΙΘΑ, καθώς και στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Πηγή: alfavita.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα