results.it.minedu.gov: Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής

results.it.minedu.gov: Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής

Αντίστροφα μετράει η ώρα για τους υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων καθώς από τις 11 και μετά, μπαίνει τέλος στην αγωνία τους με την ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας των βάσεων εισαγωγής.

Οι περίπου 95.000 υποψήφιοι των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων θα μπορούν να ενημερωθούν για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια μέσω της ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας https://results.it.minedu.gov.gr  καθώς και από τα Λύκεια στα οποία έδωσαν τις εξετάσεις τους.

Οι ενδιαφερόμενοι χρησιμοποιώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους με τον οποίο συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο - Μητρώνυμο) μπορούν να ενημερωθούν για τη σχολή ή το τμήμα που έχουν εισαχθεί. Διαφορετικά, μπορούν να απευθυνθούν στις καταστάσεις που αναρτώνται στα Λύκεια, όπου και πάλι με χρήση του κωδικού τους μπορούν να ενημερωθούν. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια δεν αναγράφεται το όνομα του υποψηφίου δίπλα στην σχολή ή το τμήμα εισαγωγής αλλά μόνο ο κωδικός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Μέσα στον Σεπτέμβρη αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στα τμήματα και τις σχολές εισαγωγής τους, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία των μετεγγραφών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα