Πανελλήνιες 2019: Εννέα αριστούχοι αποκαλύπτουν το μυστικό της επιτυχίας τους

Πανελλήνιες 2019: Εννέα αριστούχοι αποκαλύπτουν το μυστικό της επιτυχίας τους

Εννέα αριστούχοι μιλούν στο «Έθνος» για τους μεγάλους κόπους και τις θυσίες που έκαναν για τις Πανελλήνιες 2019, προκειμένου να εισαχθούν στη σχολή της επιλογής τους, καθώς και για τα όνειρά τους.

 

Οι μέχρι χθες μαθητές, σίγουροι πια ότι αύριο θα είναι φοιτητές και μάλιστα, κατά πάσα πιθανότητα, στις σχολές της πρώτης προτίμησής τους, εξηγούν πώς κατόρθωσαν να λάβουν υψηλές βαθμολογίες σε μία αρκετά δύσκολη εξεταστική χρονιά και ετοιμάζονται να αλλάξουν επίπεδο στην πίστα τη ζωής και της μόρφωσης.

 

Θωμινίτα Αρμένη

Η 18χρονη Θωμινίτα Αρμένη είχε βάλει στόχο τη Νομική Σχολή. Κατάφερε να ξεπεράσει τα 19.000 μόρια και πλέον είναι, εκτός απροόπτου, έτοιμη να περάσει την πύλη του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

 

«Από την αρχή στόχευα στη Νομική και θα ήθελα μάλιστα να εξειδικευθώ στο αθλητικό δίκαιο, που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα»

 

«Για να πετύχω αυτή τη βαθμολογία διάβαζα αρκετά, δεν ανήκω στα παιδιά που λένε ότι δεν διάβαζα πολύ και έβγαιναν συνέχεια. Μετά το Πάσχα έβαλα πρόγραμμα και διάβαζα περίπου οκτώ ώρες την ημέρα».

 

Πηνελόπη Ξένου

Για την Πηνελόπη Ξένου, μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, η οποία συγκέντρωνε 19.422 μόρια στον τομέα Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών, δεν ήταν μι εύκολη χρονιά.

 

«Αν δεν έχεις την ψυχολογική στήριξη της οικογένειάς σου δεν αντέχεις», λέει ανακουφισμένη μετά τα αποτελέσματα. Έγραψε 20 στα Λατινικά, 19,8 στην Ιστορία, 19,2 στα Αρχαία και 18,7 στη Νεοελληνική Γλώσσα.

 

Πρώτη της επιλογή θα είναι η Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Κρίτων Σβάνιας

Ο Κρίτων Σβάνιας θέλει να γίνει οδοντίατρος. Ο νεαρός μαθητής από τη Νίκαια πέτυχε βαθμολογία που μπορεί να του ανοίξει την πόρτα για μία από τις σχολές της επιλογής του, πάνω από 18.500 μόρια.

 

«Το μυστικό της επιτυχίας μου ήταν η έναρξη της προετοιμασίας από την αρχή της Β΄Λυκείου, γεγονός που μου έδωσε τη δυνατότητα να κάνω συνεχείς επαναλήψεις».

 

Όλγα Μουρατίδου

Με το απόλυτο άριστα (20) στα Μαθηματικά, τα οποία δυσκόλεψαν πολλούς μαθητές φέτος, 19,8 στη Φυσική, 19,2 στη Χημεία και 17,4 στην Έκθεση, η Όλγα Μουρατίδου, η οποία «έπιασε'»19.266 μόρια, ετοιμάζεται για τα έδρανα της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

 

«Οι Πανελλαδικές ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, αλλά δεν ξέρω αν θα ήθελα να την ξαναζήσω», λέει η 18χρονη αριστούχος.

 

Η Έφη Δεληλάμπου πέτυχε το όνειρό της στις φετινές Πανελλήνιες

«Από μικρή ήθελα τι θέλω να σπουδάσω. Έχω έμφυτο το αίσθημα της προσφοράς», λέει η Έφη Δεληλάμπου, η οποία με 18.843 μόρια είναι ήδη στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ.

 

«Κυρίως ήμουν ψύχραιμη. Δεν με κυρίευσε ο πανικός σε καμία φάση της χρονιάς. Είχα τις βάσεις από την Α΄ Γυμνασίου και ο στόχος επιτεύχθηκε», αναφέρει.

 

Τάσος Καρακουλάκης

Μαθηματικό μυαλό από τα πρώτα μαθητικά χρόνια του, ο Τάσος Καρακουλάκης ξεχώριζε πάντα για τις επιδόσεις του στα Μαθηματικά και επιβεβαίωσε την κλίση του με τον εντυπωσιακό βαθμό 19,9 στο συγκεκριμένο μάθημα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

 

Με 19.000 μόρια έχει σοβαρό δίλημμα εν όψει της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού: θα μπει στο αγαπημένο του Μαθηματικό ή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής; «Το Ηλεκτρολόγων έχει ένα πρεστίζ, ενώ τα Μαθηματικά είναι η μεγάλη μου αγάπη», λέει.

 

Την απόφαση θα την πάρει στην Τσεχία, όπου θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

 

Η Ράνια Σαϊνίδου για τις Πανελλήνιες

Με 18.307 μόρια η μαθήτρια από την Αθήνα βρίσκεται πολύ κοντά στο όνειρό της, τη Νομική Σχολή.

 

«Ήταν μια απαιτητική και ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά. Ίσως με σωστό προγραμματισμό και την κατάλληλη προετοιμασία από τη Β’ Λυκείου κατάφερα να πετύχω τους στόχους μου και να εισαχθώ στη Νομική«, λέει η Ράνια Σαϊνίδου.

 

Ελένη Ασημακοπούλου

Η 19χρονη Ελένη Ασημακοπούλου από τον Βύρωνα είναι το καλύτερο παράδειγμα του τι μπορεί να επιτύχει ένας νέος που δεν το βάζει κάτω και οργανώνεται σωστά.

 

Πέρυσι η νεαρή δεν έπιασε άριστους βαθμούς, ωστόσο η απόφασή της ήταν αρκετή (15.880 μόρια για να της επιτρέψει να περάσει στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου.

 

Όμως, βαθύτερη επιθυμία της ήταν να σπουδάσει Ψυχολογία. Έτσι η Ελένη αποφάσισε να στρωθεί στο διάβασμα και με τη βοήθεια και του φροντιστηρίου να ξαναδώσει φέτος για δεύτερη φορά πανελλήνιες. Το αποτέλεσμα;

 

«Κατάφερα να πιάσω σχεδόν 18.500 μόρια και περνάω στη σχολή που ήθελα πολύ, την Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης»!

 

Ο Βασίλης Στριάγκας για τις Πανελλήνιες

Αποχή για ένα χρόνο από το ποδόσφαιρο που αγαπάει, καθώς και λίγα παραπάνω κιλά ήταν το τίμημα που πλήρωσε ο Βασίλης Στριάγκας για τα 19.033 μόρια που πέτυχε στις πανελλαδικές και τα οποία του ανοίγουν την πόρτα της Ιατρικής Θεσσαλονίκης.

 

«Δεν βλέπω την ώρα να ξαναρχίσω προπονήσεις» επισημαίνει στο «Έθνος» και αποκαλύπτει ότι από μικρός ήθελε να σπουδάσει Ιατρική, χωρίς να έχει κάποιον γονέα ή συγγενή γιατρό.

 

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα