Συνεχίζεται η φωτιά στο Praktiker

Από τον υπαίθριο αποθηκευτικό χώρο του πολυκαταστήματος «Praktiker», στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε η μεγάλης έκτασης πυρκαγιά η οποία λίγο μετά τις 9 το πρωί βρισκόταν σε εξέλιξη, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν από τις πρώτες πρωϊνές ώρες να τη θέσουν υπό έλεγχο περισσότεροι από 80 πυροσβέστες.

Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της πυροσβεστικής υπηρεσίας Δημήτρης Φαφούτης η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία λίγο πριν τις 3 το πρωί στον υπαίθριο αποθηκευτικό χώρο του πολυκαταστήματος όπου υπάρχουν είδη ξυλείας και κήπου, κ.α. προϊόντα και στη συνέχεια επεκτάθηκε και στους δύο ορόφους του κτιρίου, συνολικής έκτασης 12.000 τετραγωνικών μέτρων. Η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη και από τη φωτιά δεν κινδυνεύουν γειτονικά κτίρια και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις.

Μαύρα σύννεφα καπνού αναδύονται από το σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά, ενώ οι πυροσβέστες αδυνατούν να πλησιάσουν το κτίριο και να ρίξουν νερό, λόγω των εκρήξεων που σημειώνονται από τις φιάλες αερίου και των υψηλών θερμοκρασιών από την καύση βερνικιών, διαλυτικών, χρωμάτων και άλλων εύφλεκτων προϊόντων.

Στην κατάσβεση συμμετέχει ολόκληρη η πυροσβεστική δύναμη της Θεσσαλονίκης, ενώ στάλθηκαν και ενισχύσεις από γειτονικούς νομούς. χωρίς κινδυνεύουν γειτονικά κτίρια. Στο πολυκατάστημα απασχολούνται διακόσιοι περίπου υπάλληλοι οι περισσότεροι από τους οποίους παρακολουθούν την εξέλιξη της φωτιάς, ελπίζοντας ότι θα επιστρέψουν σύντομα στις δουλειές τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα