Παράνομο «εργοστάσιο» κατασκευής φυσιγγίων στην Θεσσαλονίκη

Περισσότερα από εκατόν τριάντα χιλιάδες σφαίρες κυνηγετικών όπλων και μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές αρχές στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης σε αποθήκες εταιρίας ζωοτροφών που είχε μετατραπεί σε παράνομο «εργοστάσιο» κατασκευής φυσιγγίων.
Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί στις αποθήκες βρήκαν αρχικά 100.000 σφαίρες, διαφόρων διαμετρημάτων, 350 περίπου κιλά δυναμίτιδας και ένα μηχάνημα γόμωσης φυσιγγίων.
Ακολούθησε έρευνα σε κατάστημα πώλησης κυνηγετικών ειδών, ιδιοκτησίας του 48χρονου προέδρου της ανώνυμης εταιρίας στην Άνω Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκαν άλλα 34.000 και πλέον φυσίγγια.
Σύμφωνα με την αστυνομία και αυτά ειχαν κατασκευαστεί παράνομα στις αποθήκες της Ασσήρου. Ο 48χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ από την ασφάλεια ερευνάται το ενδεχόμενο να έχουν διατεθεί από τον ιδιοκτήτη του παράνομου «εργοστασίου» και άλλες ποσότητες φυσιγγίων σε καταστήματα πώλησης κυνηγετικών ειδών.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα