Ο γύρος του κόσμου με 4Χ4 σε 800 μέρες από δύο Θεσσαλονικείς

Με ένα αυτοκίνητο 4Χ4 θα επιχειρήσουν δύο Θεσσαλονικείς, ο δημοσιογράφος, Ακης Τεμπερίδης και η χορογράφος, Βούλα Νέτου να κάνουν ον γύρο του κόσμου όχι σε 80 αλλά...  σε 800 ημέρες, .

Ως ταξιδιώτες και όχι ως τουρίστες, θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο «από μέσα», να συναντήσουν ανθρώπους, να βιώσουν τον πολιτισμό, τις συνήθειες, τις μουσικές και τις γεύσεις τους. Θα ξεκινήσουν στις 9 Απριλίου και θα διασχίσουν πάνω από 85 χώρες στις πέντε ηπείρους, αποφεύγοντας τα γνωστά αξιοθέατα και τις εθνικές οδούς, επιλέγοντας μικρούς επαρχιακούς δρόμους με άσφαλτο, χώμα, λάσπη ή άμμο.

    Το καλοκαίρι του 2009 οι δυο ταξιδευτές ευελπιστούν να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη «λίγο πιο σοφοί».

    «Όταν ταξιδεύεις γίνεσαι πάντα πιο σοφός και γίνεσαι και καλύτερος, γιατί βλέπεις και άλλους ανθρώπους πως ζούνε», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ακης Τεμπερίδης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα γίνουμε άλλοι άνθρωποι, χωρίς να αλλάξουν οι χαρακτήρες μας», για να προσθέσει η Βούλα Νέτου ότι «και οι εμπειρίες μας θα είναι περισσότερες».

    Το αυτοκίνητο θα λειτουργήσει ως κινητό δημοσιογραφικό πρακτορείο, καθώς το δίδυμο της αποστολής εξοπλισμένοι με κάμερες, laptop και δορυφορικά τηλέφωνα, θα συνεργαστούν με περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικές εκπομπές. Αυτές οι συνεργασίες θα τους παράσχουν και τα απαραίτητα χρήματα για να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους.

    Σε ένα τέτοιο ταξίδι πολλά απρόοπτα μπορούν να συμβούν, ωστόσο ο Ακης και η Βούλα θεωρούν ότι η θετική ενέργεια είναι η μεγαλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια τους.

    «Δεν ξεκινάμε με φόβο γιατί αν ξεκινήσεις με φόβο και με αρνητική ενέργεια τα πάντα μπορεί να συμβούν», επισήμανε η Βούλα και από την πλευρά του, ο Ακης, συμπλήρωσε ότι «Ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Το φοβισμένο βλέμμα προκαλεί τον οποιονδήποτε». Αντίθετα, όπως ανέφερε, το χαμόγελο είναι «το καλύτερο όπλο και για την ασφάλεια σου».

  
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα