Στα όρια της ανοχής τους έχουν φτάσει γονείς και μαθητές στο Ασβεστοχώρι του Δήμου Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, όπου παρά τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού και του μαθητικού δυναμικού ακόμα δεν έχουν κατασκευαστεί νέα σχολεία. Εδώ και δώδεκα χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής ζουν με τις υποσχέσεις και το μόνο που είδαν ήταν η χθεσινή... θεμελίωση του σχολείου, που προβλέπεται να στεγάσει το Γυμνάσιο και το Λύκειο.
Αποδοκιμασίες
Την αγανάκτησή τους για την κατάσταση εξέφρασαν χθες γονείς και μαθητές στον νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος θεμελίωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ασβεστοχωρίου. Σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του ο νομάρχης έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών, ενώ οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό και μαύρες σημαίες και δεν σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «θέλουμε σχολεία και όχι καφενεία», «θέλουμε αυλή και όχι φυλακή», «δώδεκα χρόνια υπομονή, δεν έχουμε άλλη αντοχή». Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα παιδιά των τάξεων του Δημοτικού, τα οποία έχουν φτάσει τα 375. Παρ΄ ότι ο αριθμός τους υποχρέωσε τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης να ιδρύσει και δεύτερο Δημοτικό, τα δύο σχολεία συστεγάζονται, ενώ κάποιες τάξεις φιλοξενούνται σε παλιό καφενείο χωρίς αυλή και άλλες στις δύο προκάτ αίθουσες που κατασκεύασε η νομαρχία το 2005, μετά τις καθολικές διαμαρτυρίες των κατοίκων που για μέρες είχαν βάλει λουκέτο στα σχολεία. Με ανάλογα προβλήματα λειτουργούν και τα δύο Νηπιαγωγεία, εκ των οποίων το ένα όπως και το μοναδικό τμήμα του Ολοήμερου στεγάζονται στο παλιό Νηπιαγωγείο του πρώην κτιρίου της κοινότητας και το άλλο, σε προκάτ κτίριο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του γηπέδου 5Χ5.
Δώδεκα χρόνια!
«Εδώ και μία δωδεκαετία οι δημοτικές αρχές δεν έχουν μεριμνήσει για την ανέγερση σχολείων. Έτσι τα παιδιά στεγάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μαθητές που κάνουν μάθημα στο καφενείο χρησιμοποιούν τις τουαλέτες του καταστήματος», είπε στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Αντώνης Πίγγιος.
πηγη: ΤΑ ΝΕΑ




