Συρμοί στο μετρό χωρίς μηχανοδηγούς!

Τη δυνατότητα να κινούνται χωρίς μηχανοδηγούς θα έχουν σύντομα οι συρμοί του Μετρό, οι οποίοι θα περνούν από τους σταθμούς τις ώρες αιχμής με διαφορά μόλις ενός λεπτού ο ένας από τον άλλον.

Η ύπαρξη των μηχανοδηγών στους συρμούς του Μετρό θα είναι... διακοσμητική -για ώρα ανάγκης και μόνο- και, όπως γράφει την Τρίτη η εφημερίδα Τα Νέα, όλες τις κινήσεις τους θα αναλάβει να καθοδηγεί το νέο αυτόματο σύστημα λειτουργίας (Αutomatic Τrain Οperation - ΑΤΟ), το οποίο θα λειτουργεί σαν αυτόματος πιλότος.

Συγκεκριμένα, η διαχείριση της κυκλοφορίας των συρμών του Μετρό θα γίνεται από ένα κέντρο, απ' όπου θα ρυθμίζεται και θα ελέγχεται κάθε λεπτομέρεια.

Ήδη, τελευταία άρχισαν στο Μετρό οι δοκιμές του ΑΤΟ, βασικός σκοπός της χρήσης του οποίου είναι να μειώνει τις χρονοαποστάσεις στις ώρες αιχμής κάτω των τριών λεπτών και να αυξάνει έτσι τη χωρητικότητα του μέσου.

Το ΑΤΟ θα είναι έτοιμο να τεθεί σε εφαρμογή μετά από περίπου δύο-τρεις μήνες δοκιμών, ενώ εντός του 2008 θα καλύπτει όλους τους συρμούς του Μετρό, ενώ με το συγκεκριμένο σύστημα προβλέπεται να αρχίσουν τη λειτουργία τους και οι 18 συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα