Μια έκρηξη που διεγείρει ερωτηματικά

Πανικός προκλήθηκε στις 10 το πρωϊ στην Ομόνοια ενώ από τύχη δεν υπήρξαν θύματα όταν από έκρηξη που σημειώθηκε σε υπόγειο αγωγό τινάχθηκαν πέντε καπάκια φρεατίων στην οδό Σωκράτους.

 

    Ενα από τα καπάκια έπεσε σε διερχόμενο ΙΧ στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε άλλα δύο ΙΧ και στις τζαμαρίες καταστημάτων.

    Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία την ώρα εκείνη εκτελούνταν υπόγειες εργασίες από συνεργείο της ΔΕΗ στην οδό Κοτοπούλη και ερευνάται αν η έκρηξη είχε σχέση με αυτές.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πάντως η έκρηξη σημειώθηκε πιθανόν από βραχυκύκλωμα σε υπόγεια καλώδια της ΔΕΗ και από τον σπινθήρα και λόγω του ότι υπήρχαν αέρια στους αγωγούς τινάχθηκαν τα καπάκια στα φρεάτια.

    Η κυκλοφορία διακόπηκε από την Τροχαία σε όλη την περιοχή, ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας ενώ διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

    Τα ακριβή αίτια της έκρηξης θα διερευνηθούν από ειδικούς πραγματογνώμονες ενώ στην περιοχή βρίσκονται συνεργεία της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ λόγω του ότι έσπασε και ένας αγωγός ύδρευσης καθώς και της ΔΕΦΑ από την οποία όμως διευκρινίζεται ότι δεν υπήρξε διαφυγή φυσικού αερίου.

 


   

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα