Ο ηλεκτρικός θα πηγαίνει έως την Αθηνών - Λαμίας

Το «πράσινο φως» έλαβε ο ΗΣΑΠ για την υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου επέκτασής του προς τα βόρεια προάστια της Αττικής. Σύμφωνα με το σχέδιο, το 2014 ο ΗΣΑΠ θα φτάσει στην Εθνική Οδό Αθηνών- Λαμίας, στο ύψος της εταιρείας «120 εργοστάσια».

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν Τα Νέα, η διοίκηση των ΗΣΑΠ αναμένεται να προκηρύξει τις επόμενες ημέρες μελέτη για την επέκταση του ηλεκτρικού από τον σταθμό του ΚΑΤ έως το 20ό χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας.

Πρόκειται για την πρώτη φάση επέκτασης του δικτύου του ηλεκτρικού στη Βόρεια Αττική, συνολικού μήκους 6,85 χιλιομέτρων, που θα εξυπηρετεί 80.000 επιβάτες την ημέρα και υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 480 εκατ. ευρώ.

Τα κονδύλια αυτά έχουν ήδη δεσμευτεί από το Εθνικό Σχέδιο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ), ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το 2010, προκειμένου η νέα γραμμή να λειτουργήσει το 2014.

Σύμφωνα με το σχέδιο, προσθέτει η εφημερίδα, προβλέπεται να κατασκευαστούν πέντε νέοι υπόγειοι σταθμοί: στην Κηφισιά (θα υπογειοποιηθεί ο σημερινός σταθμός), στη Λεωφόρο Τατοΐου (στο ύψος του Αθλητικού Ομίλου Κηφισιάς), στη Νέα Ερυθραία (σε τριγωνική νησίδα που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Τρικούπη και Θησέως), στο Καστρί (στο ύψος της συμβολής των οδών Αγίων Σαράντα και Ισμήνης) και στο 20ό χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας (120 εργοστάσια).

Θα ακολουθήσει δεύτερη φάση επέκτασης του δικτύου του Ηλεκτρικού, από την Εθνική Οδό Αθηνών- Λαμίας προς τον Άγιο Στέφανο.

Η επέκταση αυτή, αρχικού προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ, θα έχει μήκος 4,6 χιλιομέτρων και θα περιλαμβάνει δύο νέους υπόγειους σταθμούς, στην Άνοιξη και στον Αγιο Στέφανο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα