Τα Χριστούγεννα στην Αθήνα

Από την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, ξεκινούν στην πρωτεύουσα οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα, που θα πραγματοποιούνται έως τις 6 Ιανουαρίου, στην πλατεία Συντάγματος, την πλατεία Κοτζιά, τον Εθνικό Κήπο αλλά και κεντρικά και κομβικά σημεία της πόλης. Στις 13 Δεκεμβρίου, στο Σύνταγμα, θα φωτιστεί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 14,5μ., σε μία λαμπερή εκδήλωση, με πυροτεχνήματα, μουσική και τραγούδια.

Η πλατεία Συντάγματος θα φιλοξενεί επίσης το καρουσέλ, με 60 θέσεις από μικρά αλογάκια και παραδοσιακές παραμυθένιες άμαξες, αλλά και το νέο κόσμημα της πλατείας, το παβίλιον, που θα φιλοξενήσει τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες του Δήμου Αθηναίων. Επίσης, θα υπάρχουν και φωτεινές πύλες, δηλ. μια σειρά από φωτιστικά γλυπτά που δημιουργούν έναν μαγικό διάδρομο και μεταφέρουν το κοινό στην καρδιά του παραμυθιού.

Παράλληλα, την πλατεία θα γεμίζουν μουσικοί ήχοι με κλασικές και τζαζ μελωδίες, χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο, βυζαντινούς ύμνους και έθνικ ρυθμούς, μαζί με μία μοναδική διασκευή των Reflections του Μάνου Χατζιδάκι.

Η πλατεία Κοτζιά φοράει τα γιορτινά της από τις 19 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου, και μετατρέπεται στον χώρο που αποτυπώνει το κοινωνικό πρόσωπο της πόλης και εκφράζει τις αξίες του. Γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας, που αποτελείται από μια πρωτότυπη κατασκευή με τρία αστέρια ύψους 12 μέτρων, στήνονται 4 στεγασμένοι χώροι οι οποίοι θα φιλοξενήσουν συνολικά 17 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.), οι οποίες έχουν την έδρα τους στην Αθήνα, μετατρέποντας την πλατεία Κοτζιά σε πλατεία των Χριστουγέννων Αγάπης.

Στην πλατεία Κοτζιά θα πραγματοποιηθούν επίσης δύο μουσικές εκδηλώσεις. Η πρώτη θα λάβει χώρα στα εγκαίνια της πλατείας, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, όπου ο Κώστας Μακεδόνας θα πραγματοποιήσει μία μοναδική συναυλία με τραγούδια ελληνικά, ξένα, λαϊκά, μπαλάντες και ποπ, από το 1960 μέχρι σήμερα, έχοντας μαζί του μια παρέα μουσικών.

Η δεύτερη μουσική εκδήλωση την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με βασικό πρωταγωνιστή τον Φίλιππο Πλιάτσικα, ο οποίος θα συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα των Μουσικών Συνόλων και με 10 εξαίρετους μουσικούς της δικής του μπάντας, σε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τον κλασικό ήχο και ηλεκτρική ένταση και θα περιλάβει τα σημαντικότερα ροκ τραγούδια. Τον γνωστό τραγουδοποιό θα πλαισιώσουν νεότεροι μουσικοί και τραγουδιστές της ελληνικής ροκ σκηνής, όπως οι Όναρ, η Ευσταθία, ο Στάθης Δρογώσης, ο Mc Yinka, κ.ά.

Για πρώτη φορά, φέτος, ανοίγει τις πύλες του για τις γιορτές και ο Εθνικός Κήπος, όπου θα στηθεί ένα μαγεμένο δάσος, για τους μικρούς κατοίκους της πρωτεύουσας.

Τα παιδιά, από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου 2008, θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στο μαγικό χωριό, να παρακολουθήσουν καλλιτεχνικά δρώμενα και να συμμετάσχουν σε ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες. Συστατικά της μαγείας του μαγικού χωριού είναι οι μικροί καλικάντζαροι που λειτουργούν ως ξεναγοί, πρόθυμοι να αποκαλύψουν τα μυστικά του δάσους και τις συνεχείς εκπλήξεις, όπως το σχολείο, το ταχυδρομείο, τη βιβλιοθήκη και την πλατεία του Κρυμμένου Χωριού, το σπίτι του Αγιου Βασίλη, το εργαστήριο των παιχνιδιών και το σπίτι του καλικάντζαρου.

Επίσης, στη σκηνή του Κρυμμένου Χωριού θα δίνονται παραστάσεις κουκλοθέατρου από γιγαντοκούκλες, βασισμένες σε ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια του Γ. Βιζυηνού και του Εμ. Ροϊδη, καθώς και η θεατρική παράσταση "Τα Μαγικά Παιχνίδια"

Η νεολαία της πρωτεύουσας θα έχει την ευκαιρία φέτος να απολαύσει ένα μοναδικό πάρτι, την παραμονή των Χριστουγέννων, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Συγκεκριμένα, στις 24 Δεκεμβρίου, στην Τεχνόπολη θα διοργανωθεί ένα μεγάλο πάρτυ με τη συμμετοχή 5 γνωστών DJs και ραδιοφωνικών παραγωγών, που θα είναι ανεβασμένοι σε ειδικά decks και θα "συνομιλούν" μουσικά μεταξύ τους και με το κοινό. Στα deck θα βρεθούν ο Νίκος Μουρατίδης, ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος, ο Σπύρος Παγιατάκης και οι αδερφές Marseaux.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα Μαγεμένα Χριστούγεννα στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί και μία Μουσική Σκυταλοδρομία, από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου 2008, όπου νεανικά γκρουπ από την εναλλακτική σκηνή της ποπ, ροκ, και ρέγκε σκηνής θα δίνουν συναυλίες σε κεντρικές πλατείες του Δήμου της Αθήνας καθώς και σε σημεία όπου συχνάζουν οι νέοι.

Οι Locomondo, o Ζακ Στεφάνου και η μπάντα κοάλα, τα Κίτρινα Ποδήλατα, οι Imam Baildi, ο Γιώργος και ο Σταύρος Μυλωναδάκης, και οι Λεωνίδας Μπαλάφας, Γιώργος Μυλωνάς και Πάνος Μουζουράκης θα δώσουν συνολικά 16 συναυλίες σε πλατείες και διαμερίσματα του Δήμου της Αθήνας. Επίσης, κατά το ίδιο διάστημα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα περιηγηθεί σε κεντρικούς δρόμους, αγορές και πλατείες πλημμυρίζοντας με χριστουγεννιάτικες νότες την πόλη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα