Αγίου Πνεύματος: 5 κοντινοί προορισμοί από την Αθήνα για ένα ονειρεμένο τριήμερο

Αγίου Πνεύματος: 5 κοντινοί προορισμοί από την Αθήνα για ένα ονειρεμένο τριήμερο

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ, ωστόσο, οι διακοπές για τους περισσότερους ίσως αργούν λιγάκι.

Παρ’ όλ’ αυτά, το Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που πλησιάζει, αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για μια πρώτη γεύση καλοκαιρινών διακοπών.

Το topontiki.gr παρουσιάζει πέντε πανέμορφους προορισμούς στην Ελλάδα ώστε να αποδράσετε για λίγο από την καθημερινότητα και να απολαύσετε τις πρώτες καλοκαιρινές βουτιές χωρίς να απομακρυνθείτε πολύ από την πρωτεύουσα.

Ναύπλιο

Δυο «βήματα» από την Αθήνα, το Ναύπλιο δεν θα μπορούσε παρά να είναι στην κορυφή της λίστας μας για μια κοντινή απόδραση από την πρωτεύουσα, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά κάθε εποχή του έτους. Γραφικό και παραθαλάσσιο, το Ναύπλιο δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις.

Επισκεφθείτε το Παλαμίδι και το Κάστρο στο Μπούρτζι, περπατήστε στα όμορφα σοκάκια του και κάντε τη βουτιά σας στην Αρβανιτιά, που αποτελεί μια από τις δημοφιλείς παραλίες του, μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από οποιοδήποτε σημείο της πόλης.

Το Ναύπλιο είναι ένας από τους προορισμούς που επιβάλλεται να επισκεφθείτε έστω μια φορά στη ζωή σας με πολλές -μεταξύ άλλων- επιλογές για διασκέδαση!

Αίγινα

Αν πάρετε το ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά, σε μόλις 35 κλεπτά είστε στην Αίγινα! Ένα νησί, μια ανάσα από την Αθήνα που αποτελεί ιδανική επιλογή για να ξεφύγετε από τη ρουτίνα, έστω και για λίγο!

Το Κυβερνείο, η παραλία της Αγίας Μαρίνας, ο ναός της Αφαίας, το χωριό Ανιτσαίο και το λιμανάκι Πόρτες είναι λίγα μόνο από τα μέρη που επιβάλλεται να επισκεφθείτε, ενώ αν αγαπάτε την ποδηλασία, η παραλιακή της Αίγινας είναι ό,τι αναζητάτε!

Μην παραλείψετε να κάνετε βόλτα με τα αμαξάκια με τα άλογα, να κάνετε τα ψώνια σας στα πλωτά μανάβικα, και φυσικά να προμηθευτείτε τα φιστίκια που έκαναν…. διάσημο το νησί!

Χαλκίδα

Αν ονειρεύεστε μια γρήγορη «απόδραση» από τη μονοτονία και τις υποχρεώσεις με θέα το γαλάζιο, η Χαλκίδα θα σας αποζημιώσει.

Προτείνουμε να απολαύσετε μια υπέροχη βόλτα στο Κάστρο Καράμπαμπα, καθώς και να κάνετε τα ψώνια σας στην οδό Αβάντων. Όσο για καφέ ή φαγητό, οι επιλογές είναι αμέτρητες!

Στη Χαλκίδα μπορείτε, επίσης, να δείτε το έντονο φαινόμενο παλίρροιας στον πορθμό Ευρίπου, γνωστό και ως Παλίρροια του Ευρίπου, ενώ οι αμμώδεις παραλίες της σας περιμένουν για βουτιές και extreme sports.

Τρίκαλα Κορινθίας

Τα καταπράσινα τοπία και η ηρεμία της περιοχής θα σας προσφέρουν τη γαλήνη που αναζητάτε.

Αν επιλέξετε αυτόν τον προορισμό για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος επισκεφθείτε την Κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, τις λίμνες Δασίου, Στυμφαλία και Δόξα, τη μονή Αγίου Γεωργίου, αλλά και το σπήλαιο Ερμή.

Μια υπέροχη πρόταση και μια ιδανική επιλογή για να ξεκουραστείτε και να… γεμίσετε τις μπαταρίες!

Τζια

Τα καταγάλανα νερά στις παραλίες της, οι ήρεμοι κολπίσκοι, ο φάρος του Αγίου Νικολάου, ο πύργος της Αγίας Μαρίνας είναι λίγα μόνο από τα σημεία που αξίζει να εξερευνήσετε, ενώ δε θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε τη Χώρα -γνωστή κι ως Ιουλίδα-, την Ακρόπολη με τα απομεινάρια του αρχαίου ναού του Απόλλωνα και του Μεσαιωνικού Κάστρου, καθώς και το σκαλισμένο πάνω στον βράχο λιοντάρι.

Μόλις μια ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου, η Τζια αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για ένα ονειρεμένο τριήμερο!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα