Το "διάσημο" ιδιωτικό νησί της Αττικής που ανήκει σε έναν βιοπαλαιστή

Το "διάσημο" ιδιωτικό νησί της Αττικής που ανήκει σε έναν βιοπαλαιστή

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, ένα «διάσημο» μικρό ιδιωτικό νησάκι στην Αττική που ανήκει σε βιοπαλαιστή γίνεται ο αγαπημένος προορισμός εκείνων που διαθέτουν σκάφος!

Οδηγός λεωφορείου, ιδιοκτήτης νησιού στην Αττική με έξι γράμματα. Δείτε από ψηλά την Υδρούσα που ανήκει σε έναν βιοπαλαιστή…

Ένας οδηγός λεωφορείου πάλεψε για 24 χρόνια για να «νικήσει» το δυσκίνητο ελληνικό κράτος και να «κερδίσει» το νησάκι Υδρούσα που του κληροδότησαν συγγενείς του.

Πόσο απέχει η επιτυχία από την αποτυχία; Η νίκη από την ήττα; Η φτώχεια από τον πλούτο; Για τον βιοπαλαιστή οδηγό λεωφορείου Κώστα Σελίμη, 24 χρόνια! Τόσα χρειάστηκαν για να κάνει ένα όνειρο ζωής πραγματικότητα. Τόσα και παράλληλα μια ζωή σπαρτιάτικη με οικονομίες από τον πενιχρό μισθό του ως οδηγoύ λεωφορείου, το προσωπικό του κόστος να μη δημιουργήσει τη δική του οικογένεια και να φτάνει μέχρι του σημείου να τρώει μόνο όσπρια.

Κι όλα αυτά για να έχει την οικονομική δυνατότητα να πάει κόντρα στο δυσκίνητο κράτος, το οποίο δεν του επέτρεπε να αξιοποιήσει τη δική του περιουσία. Το μικρό νησάκι Υδρούσα, δηλαδή, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης και το οποίο του κληροδότησαν τη δεκαετία του ’90 οι συγγενείς και πρώην ιδιοκτήτες του.

Σήμερα και αφού έχει δικαιωθεί πλέον από τα αρμόδια δικαστήρια όσον αφορά την ιδιοκτησία του μικρού μεν αλλά πανέμορφου αυτού μικρού νησιού το οποίο αξίζει να σημειωθεί πως τα Σαββατοκύριακα μετατρέπεται σε Μαρίνα πολυτελών και όχι μόνο σκαφών αφού θεωρείται ο πλέον ιδανικός και κοντινός προορισμός για μια βουτιά σε νερά που συναντάς μόνο σε παραλίες που απέχουν αρκετά μίλια από την Αττική ο αγώνας του Κυρίου Κώστα Σελίμη συνεχίζεται.

Λίγα λόγια για την Υδρούσα

Η Υδρούσα ή Κατραμονήσι όπως ονομάζεται είναι ένα νησάκι έκτασης 57 στρεμμάτων σε απόσταση αναπνοής από την παραλία της Βούλας, μόλις 0,7 ναυτικά μίλια και 1,5 από τη Βουλιαγμένη.

Αν και η Αθήνα είναι ακριβώς απέναντι η αίσθηση που έχουν οι λουόμενοι είναι οτι βρίσκονται σε κάποιο νησί των Κυκλάδων. Διαθέτει δύο παραλίες μήκους περίπου 100 μέτρων οι οποίες κυρίως το Σαββατοκύριακο γεμίζουν μιας και οι λουόμενοι φτάνουν εκεί μέχρι και με jet ski.

Τα καταγάλανα νερά, αλλά κυρίως η μικρή απόσταση που προσφέρει οικονομία σε καύσιμα και σε χρόνο, κάνουν το νησάκι αυτό ιδανικό προορισμό για όσους έχουν κάποιο σκάφος ή βάρκα ώστε να φτάσουν στην ακτή του. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι δεν βρίσκουν χώρο να δέσουν από τα πολλά σκάφη που έχουν συγκεντρωθεί.

 

Πηγή: travelstyle.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα