Δύο ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις 50 καλύτερες του κόσμου για το 2019

Δύο ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις 50 καλύτερες του κόσμου για το 2019

Σε έρευνα που διεξήγαγε η βρετανική, ταξιδιωτική εταιρεία Big 7 Travel Media, αναδείχθηκαν οι 50 καλύτερες παραλίες στον κόσμο, όπως αυτές ψηφίστηκαν από τους περισσότερους από 6.000 συμμετέχοντες.

Πρόκειται για μια άκρως ποικιλόμορφη λίστα, που περιλαμβάνει παραλίες με μαύρη αμμουδιά, ακτές εντός πόλεων ή σε δημοφιλή νησιά, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και δύο ελληνικές.

Ψαρού, Μύκονος

Η πρώτη που συναντάται στη λίστα, και πιο συγκεκριμένα στην 26η θέση, είναι το μαγικό Ελαφονήσι, στο νοτιοδυτικό τμήμα των Χανίων. Πρόκειται για ένα από τα πιο ονειρικά και παραδεισένια μέρη στη χώρα που μόλις το αντικρίσεις, αναφωνείς: «Κάπως έτσι πρέπει να μοιάζει ο παράδεισος»! Δεν είναι τυχαίο μάλιστα που κάθε χρόνο φιγουράρει στις λίστες διεθνών ταξιδιωτικών περιοδικών και τουριστικών πλατφόρμων ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες παγκοσμίως.

Στην 35η θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η Ψαρού στη Μύκονο. Αναμφίβολα η πιο κοσμοπολίτικη οργανωμένη παραλία στο νησί των Ανέμων, η οποία αποτελεί στέκι φημισμένων καλλιτεχνών τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τη διεθνή σκηνή.

Πρωταράς, Κύπρος

Κορυφαία παραλία στον κόσμο για το 2019 αναδείχθηκε η ακτή Zlatni rat (γνωστή και ως Golden Horn Beach) στο νησάκι Μπρακ, στην Κροατία, ενώ στη δεύτερη θέση σκαρφάλωσε η Whitehaven Beach στα νησιά Whitsunday στην Αυστραλία, με την παραλία του Πρωταρά, στην Κύπρο να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα