Μία ελληνική παραθαλάσσια πόλη στις καλύτερες της Ευρώπης

Μία ελληνική παραθαλάσσια πόλη στις καλύτερες της Ευρώπης

Από το Βέλγιο μέχρι την Ελλάδα, οι ταξιδιωτικοί συντάκτες του Guardian ξεχώρισαν εκείνες τις ευρωπαϊκές, παραθαλάσσιες πόλεις που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί, καθώς διαθέτουν όλο το «πακέτο» για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές.

Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες γίνεται λόγος και για το Βόλο, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα, «είναι μια ζωντανή πανεπιστημιούπολη, πύλη προς τα νησιά των Σποράδων –Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόνησος».

Ο συνδυασμός της ιστορίας με το σύγχρονο πολιτισμό, καθώς και οι εξαιρετικές επιλογές για φαγητό και διαμονή, καθιστούν το Βόλο έναν από τους ελκυστικούς προορισμούς, για να ανακαλύψει κανείς και κάποιες από τις πιο εκπληκτικές ακτές της χώρας, αυτές του ανατολικού Πηλίου, συμπληρώνει ο συντάκτης.

Από το αφιέρωμα δεν θα μπορούσε να λείπει και μία αναφορά σε κάποια από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο της Πόλης του Βόλου, καθώς και το παλιό Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, ένα μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης το οποίο λειτουργεί, πλέον, ως πολιτιστικός χώρος.

Τέλος, το άρθρο αναφέρει ότι μια βόλτα στην συνοικία των Παλαιών καθώς και μια ποδηλατάδα στον παραλιακό δρόμο της πόλης συγκαταλέγονται στα εκ των ουκ άνευ, ενώ σημειώνει, επίσης, ότι ο σιδηροδρομικός σταθμός του Βόλου είναι ο ωραιότερος στη χώρα.

Δείτε ποιες άλλες πόλεις συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του Guardian:

Κάντιθ, Ισπανία

Τουλόν, Γαλλία

Ρόβινι, Κροατία

Κάλιαρι, Σαρδηνία

Οστάνδη, Βέλγιο

 

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα