Καραντίνα: 20 ταινίες για να ξεφύγετε από αυτή τη δύσκολη εποχή

Εχοντας μπει για τα καλά στη δεύτερη καραντίνα τα ταξίδια μπορεί να είναι μία μακρινή ανάμνηση για τους περισσότερους.

Αν και τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πραγματική χαρά του να ανακαλύπτεις νέους κόσμους, το Business Insider προετείνει 20 ταινίες που μπορούν να σας κάνουν να ξεφύγετε από αυτή τη δύσκολη εποχή έστω και για δύο ώρες.

Θέλω και τη μαμά σου (2001) – Μεξικό

Όταν οι κοπέλες τους αποφασίζουν να πάνε διακοπές στην Ιταλία, οι 17χρονοι Χούλιο (Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ) και Τενόκ (Ντιέγκο Λούνα) αποφασίζουν να μπούνε στη δική τους περιπέτεια, διασχίζοντας τη μία χώρα μετά την άλλη. Μία ιστορία ενηλικίωσης για το σεξ, τα ναρκωτικά, τη φιλία και το πανέμορφο Μεξικό.

Αμελί (2001) – Παρίσι, Γαλλία

Μετά την Αμελί (Ωντρέ Τοτού) το Παρίσι πρωταγωνιστεί στην ταινία, η οποία περιλαμβάνει 80 διαφορετικές τοποθεσίες στην Πόλη του Φωτός, από την Παναγία των Παρισίων μέχρι ένα βρωμικό sex shop στο Πιγκάλ.

Ταξίδι στο Darjeeling (2007) – Ρατζαστάν, Ινδία

Ο «πολύχρωμος» κόσμος του Γουές Αντερσον είναι παρών στο «Ταξίδι στο Darjeeling». Τρία αποξενωμένα αδέρφια, ο Φράνσις (Οουεν Γουίλσον), ο Τζακ (Τζέισον Σβάρτσμαν) και ο Πίτερ (Αντριεν Μπρόντι), επιβιβάζονται σε ένα παλιό τρένο και μας ταξιδεύουν στις αχανείς ερήμους και τα ψηλά βουνά του Ρατζαστάν, ενώ παράλληλα έρχονται κοντά μετά από πολλά χρόνια.

Πριν το Ξημέρωμα (1995) – Βιέννη, Αυστρία

Μία νύχτα είναι αρκετή. Ο Τζέσι (Ιθαν Χοκ) γνωρίζει τη Σελίν (Τζούλι Ντελπί) και μαζί περνούν μία αξέχαστη νύχτα στη Βιέννη. Μιλούν, εξερευνούν την αυστριακή πρωτεύουσα και ερωτεύονται. Και όλα αυτά υπό την εξαιρετική σκηνοθεσία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ.

Θέλμα & Λουίζ (1991) – ΗΠΑ

Σε αυτήν την περιπέτεια, η Θέλμα (Σούσαν Σάραντον) και η Λουίζ (Τζίνα Ντέιβις) αποφασίζουν να «αποδράσουν» από τις ζωές τους και να ανακαλύψουν   την άγρια ομορφιά της Αμερικής στο απόλυτο road trip.

Διακοπές στη Ρώμη (1953) – Ρώμη, Ιταλία

Η Ρώμη είναι η «πρωταγωνίστρια» σε αυτή τη διαχρονική ρομαντική κομεντί. Η πριγκίπισσα Αν (Οντρεϊ Χέπμπορν) αποφασίζει να εγκαταλείψει τις βασιλικές της υποχρεώσεις και να ανακαλύψει την ιταλική πρωτεύουσα μαζί με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζο Μπράντλεϊ (Γκρέγκορι Πεκ), ο οποίος στην αρχή στοχεύει να πάρει μία «αποκλειστική» συνέντευξη από την πριγκίπισσα, αλλά τελικά της «παίρνει» την καρδιά.

Να με φωνάζεις με τ’ όνομα σου (2017) – Ιταλία

Ο καλοκαιρινός έρωτας ανάμεσα στον 17χρονο Ελιο (Τίμοθι Σαλαμέ) και τον 24χρονο φοιτητή Ολιβερ (Αρμι Χάμερ), ο οποίος δουλεύει για τον πατέρα του Ελιο, βρίσκεται στο επίκεντρο του αριστουργήματος του Λουκά Γκουαντανίνο. Αν δεν σας φτάνει όμως αυτό τότε τα πανέμορφα τοπία της βόρειας Ιταλίας ίσως κάνουν και εσάς να ερωτευτείτε.

Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ (2011) – Τζαϊπούρ, Ινδία

Mία παρέα Βρετανών συνταξιούχων (Τζούντι Ντεντς, Μάγκι Σμίθ, Μπιλ Νάι) αποφασίζει να «αποσυρθεί» σε ένα πολυτελές αλλά φθηνό γηροκομείο στην Τζαϊπούρ της Ινδίας. Γρήγορα καταλαβαίνουν ότι το όμορφο παλάτι που είδαν στη διαφήμιση δεν ήταν ακριβώς αυτό που περίμεναν.

Χαμένοι στη Μετάφραση (2003) – Τόκιο, Ιαπωνία

Πολιτισμικό σοκ, αϋπνίες, βαρεμάρα και Τοκίο «μπλέκονται» πανέμορφα στο magnum opus της Σοφία Κόπολα, ενώ ο Μπίλ Μάρεϊ και η Σκάρλετ Γιόχανσον μας χαρίζουν δύο καταπληκτικές ερμηνείες. Must-watch.

Ο Tαλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ (1999) – Ιταλία

Παρά την τρομακτική ατμόσφαιρα αυτού του εκπληκτικού θρίλερ, στο οποίο ο Τομ Ρίπλεϊ (Μάτ Ντέιμον) «κλέβει» την ταυτότητα του Ντίκι Γκρινλιφ (Τζουντ Λο), οι όμορφες ιταλικές ακτές μπορεί να σας ταξιδέψουν -έστω και για λίγο- μακριά από την αποπνιχτική καραντίνα.

Eat Pray Love (2010) — Ιταλία, Ινδία και Μπαλί

Μετά από ένα δύσκολο διαζύγιο η Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ (Τζούλια Ρόμπερτς) αποφασίζει να τα αφήσει όλα πίσω για να γευτεί την απλότητα της ιταλικής κουζίνας, να ανακτήσει την εσωτερική της γαλήνη στην Ινδία και να ερωτευτεί ξανά στο Μπαλί.

Η Παραλία (2000) – Maya Bay, Ταϊλάνδη

Ένας χάρτης για μία κρυφή παραλία στην Ταϊλάνδη πέφτει στα χέρια ενός νεαρού Αμερικανού ταξιδιώτη (Λεονάρντο Ντικάπριο). Συνεργάζεται με ένα νεαρό ζευγάρι Γάλλων για να βρει αυτόν τον τροπικό παράδεισο, αλλά σύντομα καταλαβαίνει ότι πίσω από την ομορφιά του κρύβονται σκοτεινά μυστικά.

Ηλιόλουστος Έρωτας (2003) – Τοσκάνη, Ιταλία

Η Αμερικανίδα συγγραφέας Φράνσις Μεις (Ντάιαν Λέιν) αποφασίζει να αγοράζει μία βίλα στην Τοσκάνη μετά από έναν δύσκολο χωρισμό και να χτίσει τη ζωή της από την αρχή.

Αυστραλία (2008) – Αυστραλία

Όπως καταλάβατε και από το όνομα αυτό το ιστορικό δράμα είναι ένας φόρος τιμής στο Αυστραλέζικο Αουτμπακ. Λίγο πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο η Σάρα Ασλεϊ (Νικόλ Κίντμαν) ταξιδεύει στην Αυστραλία για να ζήσει στη φάρμα που κληρονόμησε. Τελικά καταλήγει να διασχίζει την Αυστραλία για να σώσει τα ζώα της. Στην πορεία ερωτεύεται και ένα ντόπιο κτηνοτρόφο (Χιου Τζακμαν). Την ταινία υπογράφει ο Μπαζ Λούρμαν.

Τρελά Πλούσιοι (2018) – Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη είναι σε πρώτο πλάνο σε αυτό τη ρομαντική κομεντί που εξερευνά τον έρωτα ανάμεσα στην Ρέιτσελ Τσου (Κόνστανς Γου) και τον καθηγητή Νικ Γιάνγκ (Χένρι Γκόλντινγκ).

Αγρια (2014) – Pacific Crest Trail, ΗΠΑ

Ένα άσχημο διαζύγιο και μία προσωπική τραγωδία οδηγούν τη Σέριλ Στρέιντ (Ρις Γουίδερσπουν) να πάρει τα βουνά και συγκεκριμένα να περπατήσει 1.100 από τα 2.650 μίλια του Pacific Crest Trail, σε μία προσπαθεί να ξαναβρεί τον εαυτό της.

How Stella Got Her Groove Back (1998) – Τζαμάικα

Η Στέλλα (Αντζελα Μπάσετ) είναι μία δυναμική χρηματίστρια από το Σαν Φρανσίσκο. Ενώ η καριέρα της πηγαίνει καλά, η προσωπική της ζωή υποφέρει. Αποφασίζει να κάνει ένα διάλειμμα και μαζί με την κολλητή της (Γούπι Γκόλντμπεργκ) φεύγουν για τη Τζαμάικα, οπου ένα φλερτ με έναν 20χρονο (Τέι Ντίγκς) θα την κάνει να επαναπροσδιορίζει τις προτεραιότητές της.

The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert (1994) – Αυστραλία

Δύο drag performers και μία τρανσέξουαλ γυναίκα (Γκάι Πιρς, Χιούγκο Γουίβινγκ και Τέρενς Σταμπ) ταξιδεύουν για μία παράσταση στην πόλη Alice Springs μέσα σε ένα μωβ σχολικό το οποίο έχουν ονομάσει Priscilla. Αν δεν σας έπεισε η περιγραφή δεν ξέρω τι άλλο χρειάζεστε.

Mamma Mia! (2008) — Ελλάδα

Τα ελληνικά νησιά στέκονται επάξια δίπλα στο γεμάτο καστ του «Mamma Mia!», στο οποίο συμμετέχουν οι Μέριλ Στριπ, Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ και πολλοί άλλοι. Η Ντόνα (Μέριλ Στριπ) σχεδιάζει το γάμο της κόρης της Σόφι (Αμάντα Σέιφριντ), χωρίς να ξέρει ότι η τελευταία έχει καλέσει τρεις από τους πρώην της πρώτης για να μάθει ποιος είναι ο πατέρας της.

La La Land (2016) —  Λος Αντζελες, Καλιφόρνια

Η κίνηση, το Griffith Observatory, η Santa Monica Pier: η ξένοιαστη και πολύχρωμη εκδοχή του Λος Αντζελες που παρουσιάζει το «La La Land», μέσα από την ιστορία του μουσικού Σεμπάστιαν (Ράιν Γκόσλινγκ) και της ηθοποιού Μία (Εμα Στόουν) είναι ακριβώς αυτό που λείπει από τον κόσμο.

travelstate

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα