Μεγάλη Βρετανία: Αντίστροφη μέτρηση για τις πρώτες εκλογές εδώ και 5 χρόνια

Μεγάλη Βρετανία: Αντίστροφη μέτρηση για τις πρώτες εκλογές εδώ και 5 χρόνια

Ανοίγουν αύριο οι κάλπες στη Βρετανία, όπου έπειτα από 14 χρόνια στην εξουσία, οι Συντηρητικοί του Ρίσι Σούνακ είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα αποχωρήσουν από την εξουσία καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις εδώ και πολύ καιρό δίνουν ξεκάθαρο και σταθερό προβάδισμα μέχρι και 20 ποσοστιαίων μονάδων στους Εργατικούς του σερ Κιρ Στάρμερ.

Η πιο πρόσφατη αυτή, της εταιρείας Survation εκτιμά ότι οι Εργατικοί μπορεί να εκλέξουν μέχρι και 484 βουλευτές από τους συνολικά 650. Αν αυτό συμβεί, θα τα πάνε καλύτερα ακόμη και από την ιστορική νίκη του Τόνι Μπλερ το 1997 με αντίπαλο τότε τον Τζον Μέιτζορ.

Αν οι προβλέψεις των δημοκοπικών εταιρειών βγουν αληθινές τότε οι Συντηρητικοί θα έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία τους, υπογραμμίζουν οι αναλυτές. Αξίζει δε να σημειωθεί πως στις προηγούμενες εκλογές του 2019 οι Συντηρητικοί είχαν εκλέξει 365 βουλευτές.

Επανεμφάνιση του Μπόρις Τζόνσον

Σε μια ύστατη προσπάθεια για να σωθεί η αξιοπρέπεια των Συντηρητικών χθες μετά από πολύ καιρό εμφανίστηκε ο Μπόρις Τζόνσον στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο Λονδίνο.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα