NATO για Βόρεια Μακεδονία: Η χώρα συμμετέχει στη Συμμαχία μόνο με το συνταγματικό της όνομα

NATO για Βόρεια Μακεδονία: Η χώρα συμμετέχει στη Συμμαχία μόνο με το συνταγματικό της όνομα

Η Βόρεια Μακεδονία εντάχθηκε στο NATO με το συνταγματικό της όνομα και εκπροσωπείται στη Συμμαχία με αυτό το όνομα» τόνισε αξιωματούχος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι η νέα πρόεδρος της χώρας δεν χρησιμοποίησε το συνταγματικό όνομα στην τελετή ορκωμοσίας, ανέφερε ότι η συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε το δρόμο για την ένταξη των Σκοπίων στο NATO και συνέβαλε στις σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες είναι σημαντικό να διατηρηθούν μεταξύ των Συμμάχων.

Ειδικότερα, ο αξιωματούχος του NATO ανέφερε:«Η Βόρεια Μακεδονία είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ και συμβάλλει σημαντικά στη συλλογική μας ασφάλεια. Αυτό περιλαμβάνει στρατεύματα που αναπτύσσονται στην αποστολή μας KFOR στο Kόσοβο, στην αποστολή παροχής συμβουλών και ανάπτυξης ικανοτήτων στο Ιράκ και στις πολυεθνικές ομάδες μάχης του ΝΑΤΟ στη Λετονία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Η Συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε το δρόμο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και συνέβαλε στις σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες είναι σημαντικό να διατηρηθούν μεταξύ των Συμμάχων. Η χώρα εντάχθηκε στη Συμμαχία με το συνταγματικό της όνομα και εκπροσωπείται στο NATO με αυτό το όνομα».

Πηγή: thestandard.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα