Γάζα: Το Ισραήλ ειδοποιεί τους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν τις συνοικίες στη Ράφα

Γάζα: Το Ισραήλ ειδοποιεί τους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν τις συνοικίες στη Ράφα

Το Ισραήλ κάλεσε σήμερα του Παλαιστίνιους πολίτες να εκκενώσουν τις περισσότερες συνοικίες της Ράφα και να κατευθυνθούν στη «διευρυμένη ανθρωπιστική περιοχή» στο αλ Μαουάσι της Γάζας.

Η έκκληση για εκκένωση της Ράφα από το Ισραήλ ενισχύει τις ενδείξεις ότι ο στρατός προετοιμάζεται για την υλοποίηση των επιχειρησιακών σχεδίων μιας χερσαίας επίθεσης στην περιοχή που βρίσκεται  στο νότιο τμήμα της Γάζας. Σε μία ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος κάλεσε επίσης τους κατοίκους, αλλά και τους εκτοπισμένους άλλων περιοχών στην περιοχή Τζαμπάλια, αλλά και σε άλλες 11 συνοικίες να σπεύσουν άμεσα στα καταφύγια που βρίσκονται στα δυτικά της πόλης.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, 24 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας μετά από εναέριο βομβαρδισμό ισραηλινών μαχητικών στην κεντρική Γάζα.

Παρά τις ισχυρές αμερικανικές πιέσεις, τις ανησυχίες των κατοίκων, αλλά και ομάδων ανθρωπιστικής βοήθειας, το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει με στρατιωτική εισβολή στη Ράφα, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο εκτοπισμένοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο, από την έναρξη του πολέμου, εδώ κι επτά μήνες.

Οι δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ (IDF) έχουν ανακοινώσει ότι μέχρι τώρα, περίπου 300.000 κάτοικοι της Γάζας έχουν μετακινηθεί προς την περιοχή Αλ Μαουάσι.

Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι δεν θα νικήσει αν δεν ξεριζώσει χιλιάδες μαχητές του κινήματος της ισλαμικής Χαμάς, για τους οποίους πιστεύει ότι έχουν αναπτυχθεί στη Ράφα.

Ισραηλινά άρματα μάχης κατέλαβαν χθες τον κεντρικό δρόμο που χωρίζει τις ανατολικές και δυτικές συνοικίες της πόλης, περικυκλώνοντας αποτελεσματικά την ανατολική πλευρά, σε μία επίθεση που προκάλεσε την αναστολή της χορήγησης αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας από την Ουάσινγκτον.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι παρακολουθεί «με ανησυχία» τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ, ενώ αυτές εμφανίζονται να έχουν τοπικό χαρακτήρα γύρω από το κατεστραμμένο συνοριακό πέρασμα της Ράφα και δεν φαίνεται να αντανακλούν μία εισβολή μεγάλης κλίμακας των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στην πόλη.

Ο πόλεμος προκλήθηκε από την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, από την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.200 άνθρωποι, ενώ περισσότεροι από 250 έπεσαν όμηροι στα χέρια της Χαμάς, σύμφωνα με την πλευρά του Ισραήλ.

Από την πολεμική επιχείρηση του Ισραήλ στην Γάζα, που έχει ως αντικειμενικό σκοπό την εξουδετέρωση της Χαμάς έχουν σκοτωθεί περίπου 35.000 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Οι βομβαρδισμοί έχουν καταστρέψει τον παράκτιο θύλακα της Γάζας, προκαλώντας μία βαθιά ανθρωπιστική καταστροφή.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες ότι η χρήση όπλων αμερικανικής προέλευσης από το Ισραήλ, είναι ενδεχόμενο να έχει παραβιάσει τον διεθνή ανθρωπιστικό νόμο στην διάρκεια της πολεμικής επιχείρησης στη Γάζα, στο πλαίσιο της πιο σκληρής κριτικής που έχουν ασκήσει οι ΗΠΑ μέχρι σήμερα, κατά του Ισραήλ.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα