Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις μας

Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις μας

Αμετακίνητος στις θέσεις του εμφανίζεται ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, που δήλωσε σήμερα ότι η τελευταία πρόταση εκεχειρίας που έκανε η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις του Ισραήλ.

«Το Ισραήλ δεν μπορεί να δεχτεί μια πρόταση που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών μας και το μέλλον της χώρας μας», επιμένει ο Νετανιάχου.

Μάλιστα, σημειώνει ότι είχε «σκοπό να σαμποτάρει την είσοδο των δυνάμεών μας στη Ράφα». «Αυτό δεν συνέβη», λέει ο πρωθυπουργός σε δήλωση με βίντεο.

«Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στη Χαμάς να αποκαταστήσει την άδικη κυριαρχία της στη Λωρίδα της Γάζας», υπόσχεται. «Το Ισραήλ δεν θα της επιτρέψει να αποκαταστήσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες προκειμένου να συνεχίσει να εργάζεται προς την καταστροφή μας».

Λέει ότι έδωσε εντολή στην ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Κάιρο να «παραμείνει σταθερή» στους όρους του Ισραήλ για την απελευθέρωση των ομήρων και στις απαιτήσεις του για την ασφάλεια.

Το Ισραήλ συνεχίζει παράλληλα τη στρατιωτική του εκστρατεία κατά της Χαμάς, εξηγεί ο Νετανιάχου.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η στρατιωτική πίεση συνεχίζει να είναι αναγκαία για την επιστροφή των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έθεσαν νωρίτερα υπό τον έλεγχό τους την παλαιστινιακή πλευρά της συνοριακής διέλευσης της Ράφα μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας, μια εξέλιξη την οποία ο Νετανιάχου χαρακτήρισε ως «ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την καταστροφή των εναπομεινάντων στρατιωτικών δυνατοτήτων της Χαμάς».

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα