Αντεπίθεση Μπάιντεν με κοφτερό χιούμορ και προσβολές για Τραμπ: «Ένας μεγάλος απέναντι σε ένα 6χρονο παιδί »

Αντεπίθεση Μπάιντεν με κοφτερό χιούμορ και προσβολές για Τραμπ: «Ένας μεγάλος απέναντι σε ένα 6χρονο παιδί »

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε πλάκα με τα νομικά προβλήματα του επικρατέστερου Ρεπουμπλικάνου, ενώ οι επικριτές των χειρισμών του στον πόλεμο της Γάζας διαμαρτύρονταν έξω από το κτίριο.

Ο Τζο Μπάιντεν δεν έδειξε κανένα έλεος στον Ντόναλντ Τραμπ με μια σειρά από καυστικά αστεία για τον εκλογικό του αντίπαλο, λέγοντας σε μια συγκέντρωση της πολιτικής ελίτ και των μέσων ενημέρωσης της Ουάσινγκτον: «Είμαι ένας μεγάλος άνδρας που έχει απέναντί του ένα εξάχρονο παιδί».

Το δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου (WHCA) το βράδυ του Σαββάτου παρείχε την ιδανική πλατφόρμα για τον Μπάιντεν να συνεχίσει την πρόσφατη σειρά του να δίνει τη μάχη με τον Τραμπ με πιο επιθετική ρητορική, κοφτερό χιούμορ και προσωπικές προσβολές.

Όμως η εύθυμη διάθεση μέσα στην αίθουσα ήρθε σε έντονη αντίθεση με τις θορυβώδεις διαδηλώσεις έξω από το ξενοδοχείο Hilton της Ουάσινγκτον. Εκατοντάδες διαδηλωτές φώναζαν «Ντροπή σας!» σε αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, δημοσιογράφους και διασημότητες καθώς έφταναν στο δείπνο, καταδικάζοντας τους χειρισμούς του Μπάιντεν σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα και την κάλυψή του από τα μέσα ενημέρωσης.

Καθώς οι εικασίες για ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δύο ανδρών εντείνονται, ο Μπάιντεν - φορώντας σμόκιν και μαύρη γραβάτα - άνοιξε το ψητό του με μια άμεση αλλά αστεία εστίαση στον Τραμπ, αποκαλώντας τον «νυσταγμένο Ντον», αναφερόμενος σε ένα παρατσούκλι που είχε δώσει ο Τραμπ στον πρόεδρο στο παρελθόν.

«Οι εκλογές του 2024 είναι σε πλήρη εξέλιξη και ναι, η ηλικία είναι ένα θέμα», σημείωσε ο 81χρονος Μπάιντεν. «Είμαι ένας ενήλικας άνδρας που κατεβαίνει απέναντι σε ένα εξάχρονο παιδί».

Ο πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τον Τραμπ για μια πρόσφατη ομιλία του στην οποία περιέγραψε τη μάχη του εμφυλίου πολέμου στο Γκέτισμπεργκ ως «ενδιαφέρουσα», «μοχθηρή», «φρικτή» και «όμορφη». Ο Μπάιντεν είπε: «Ο Τσάμπσον δεν είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: «Μιλώντας για ιστορία, ακούσατε τι είπε μόλις ο Ντόναλντ για μια μεγάλη μάχη του εμφυλίου πολέμου; "Το Γκέτισμπεργκ - ουάου!" Η ομιλία του Τραμπ ήταν τόσο ντροπιαστική, που το άγαλμα του Ρόμπερτ Ε. Λι παραδόθηκε ξανά».

Στη συνέχεια, ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στην κόντρα του Τραμπ με τον πρώην αντιπρόεδρό του, Μάικ Πενς, ο οποίος τον αψήφησε για το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020. Ο πρόεδρος είπε: «Η ηλικία είναι το μόνο πράγμα που έχουμε κοινό. Ο αντιπρόεδρός μου στην πραγματικότητα με υποστηρίζει». Η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, που καθόταν κοντά στη σκηνή, γέλασε και χειροκρότησε.

Ο πρόεδρος προχώρησε στην ποινική δίκη του Τραμπ στη Νέα Υόρκη, όπου κατηγορείται για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων για να καλύψει την πληρωμή χρημάτων για την εξαγορά της σιωπής της Στόρμι Ντάνιελς. Ο Μπάιντεν είπε: «Ο Ντόναλντ πέρασε μερικές δύσκολες ημέρες τον τελευταίο καιρό. Θα μπορούσατε να το αποκαλέσετε καιρό της βροχερός (Stormy, ένα λογοπαίγνιο από το όνομα της Στόρμι Ντάνιελς)».

Ο Μπάιντεν διακωμώδησε επίσης την ηλικία του και είπε μερικά μονόστηλα εις βάρος των μέσων ενημέρωσης. «Κάποιοι από εσάς παραπονέθηκαν ότι δεν δέχομαι αρκετές από τις ερωτήσεις σας. Ουδέν σχόλιο».

Και πρόσθεσε: «Οι New York Times εξέδωσαν μια ανακοίνωση με την οποία με κατακεραύνωσαν επειδή “αποφεύγω ενεργά και αποτελεσματικά τους ανεξάρτητους δημοσιογράφους”. Ε, αν αυτό χρειάζεται για να πουν οι New York Times ότι είμαι ενεργός και αποτελεσματικός, είμαι σύμφωνος».

Πηγή: iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα