Eurovision 2024: Αυτό είναι το νέο μεγάλο φαβορί για νίκη που εκπροσωπεί την Ελβετία

Eurovision 2024: Αυτό είναι το νέο μεγάλο φαβορί για νίκη που εκπροσωπεί την Ελβετία

Ο Nemo, που αυτοπροσδιορίζεται ως non binary καλλιτέχνης, τραγουδά το κομμάτι «The Code» εκπροσωπώντας την Ελβετία στη Eurovision 2024.

Ανατροπή στα στοιχήματα ως προς τις πιθανότητες νίκης στη Eurovision 2024 αφού, το μεσημέρι της Δευτέρας (01/04), πέρασε στην πρώτη θέση η Ελβετία, που εκπροσωπείται με το τραγούδι «The Code», το οποίο ερμηνεύει ο Nemo, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως non binary.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Eurovision World, πλέον η Ελβετία έχει 17% πιθανότητες νίκης στη Eurovision 2024 που θα φιλοξενηθεί μεταξύ 7 και 11 Μαΐου στο Μάλμε της Σουηδίας, μιας και οι αποδόσεις της κυμαίνονται από 3,9 έως 4,4 με σαφώς μειούμενες τάσεις. Δεύτερη, πλέον, είναι η Κροατία με αποδόσεις από 3,5 έως 5 και τρίτη η Ιταλία με αποδόσεις από 4,5 έως 7.

Τέταρτη ανέβηκε η Ολλανδία με αποδόσεις από 6,5 έως 9, προσπερνώντας την πέμπτη - πλέον - Ουκρανία που έχει αποδόσεις από 6,5 έως 10. Έκτο είναι το Βέλγιο με αποδόσεις μεταξύ 11 και 21 και έβδομη πλασάρεται η Γαλλία με αποδόσεις από 17 έως 26. Η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι και το τραγούδι «Ζάρι» βρίσκεται στην όγδοη θέση των στοιχημάτων ως προς τις πιθανότητες νίκης στη Eurovision 2024 με αποδόσεις μεταξύ 13 και 30.

Ακόμα, την πρώτη δεκάδα των στοιχημάτων ως προς τις πιθανότητες νίκης στη Eurovision 2024 συμπληρώνουν η διοργανώτρια Σουηδία στην ένατη θέση με αποδόσεις από 26 έως 65 και το Ισραήλ στη δέκατη θέση με αποδόσεις από 23 έως 70.

Πρέπει να επισημανθεί ότι από τα τραγούδια που βρίσκονται στις πρώτες οκτώ θέσεις των στοιχημάτων ως προς τις πιθανότητες νίκης στη Eurovision 2024 και λογίζονται ως τα μεγάλα φαβορί, έχουμε δει έστω μια live εμφάνιση των επτά.

Μόνο η Μαρίνα Σάττι δεν έχει πραγματοποιήσει κάποια live εμφάνιση - είτε τηλεοπτικά είτε σε κάποια συναυλία - αλλά, όπως αποκάλυψε πριν από μερικές ημέρες μέσω Instagram, έρχεται σύντομα διασκευή του «Ζαριού» συνοδεία ορχήστρας που θα έχει κλαρίνο, ζουρνά, τουμπερλέκι και κιθάρα μεταξύ άλλων μουσικών οργάνων.

Η συμμετοχή της Ελβετίας στη Eurovision 2024
Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ελβετίας (SRF) έδωσε στη δημοσιότητα, στις 29 Φεβρουαρίου, τη συμμετοχή της για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024, που θα γίνει τον Μάιο στη Σουηδία, και πρόκειται για το κομμάτι με τίτλο «The Code» και ερμηνευτή τον Nemo, ο οποίος θεωρεί εαυτόν ως non binary.

Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Eurovision 2024 το εξής: «Το τραγούδι με τίτλο "The Code" αφορά στο ταξίδι που ξεκίνησα με τη συνειδητοποίηση ότι δεν είμαι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Το να βρω τον εαυτό μου ήταν μια μακρά και συχνά δύσκολη διαδικασία για μένα, αλλά τίποτα δεν με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα από την ελευθερία που κέρδισα συνειδητοποιώντας ότι είμαι non binary. Είναι το καλλιτεχνικό μανιφέστο της προσωπικής μου διαδρομής – ένα ξεχωριστό μουσικό έργο που συνδυάζει τη ραπ, το drum n' bass και την όπερα».

Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού με τίτλο «The Code», που έχει γραφτεί από τον Nemo και τους Lasse Nyman, Linda Dale και Benjamin Alasu, έχει γυριστεί σε τρένο. Υπενθυμίζεται ότι η Ελβετία διαγωνίζεται – μαζί με την Ελλάδα – στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού, ο οποίος θα γίνει στο Μάλμε την Πέμπτη 9 Μαΐου.

Προκειμένου να βρει την καλύτερη συμμετοχή για την Ελβετία, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της χώρας βασίστηκε σε μια έρευνα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Αναλυτικά, μια επιτροπή κοινού αποτελούμενη από τουλάχιστον 240 διεθνή μέλη και μια 30μελής διεθνής κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων από 20 χώρες επέλεξαν το καλύτερο τραγούδι από 472 υποβληθείσες συμμετοχές σε μια διαδικασία πολλαπλών σταδίων. Στο τέλος, το εισιτήριο για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024 πήρε η συμμετοχή του Nemo.

Ποιος είναι ο Nemo

Γεννημένος το 1999 στο Μπιέλ, μια μικρή δίγλωσση πόλη της Ελβετίας, ο Nemo παίζει βιολί, πιάνο και ντραμς από μικρό παιδί. Το 2016, ο Nemo έγινε διάσημος εν μία νυκτί μέσω μιας εμφάνισής του στο SRF Virus (#Cypher), η οποία έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια κυκλοφόρησαν δύο EPs και επτά τραγούδια μπήκαν στα επίσημα ελβετικά charts.

Έκτοτε, ο Nemo έχει βραβευτεί με πέντε Swiss Music Awards. Το 2020 σηματοδότησε την αρχή μιας περιόδου αλλαγής για τον Nemo, όταν άρχισε να γράφει και να κάνει παραγωγές για άλλους καλλιτέχνες. Ο Nemo έκανε, επίσης, τα πρώτα βήματά του πέρα από τα ελβετικά σύνορα και άρχισε να κυκλοφορεί τραγούδια στα Αγγλικά. Στη μουσική του, ο Nemo ασχολείται με θέματα όπως η ταυτότητα φύλου, η ψυχική υγεία και η εύρεση της θέσης του ατόμου σε αυτόν τον κόσμο. Ο καλλιτέχνης ζει σήμερα στο Βερολίνο.

Πηγή: iEidiseis.gr 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα