Βαλτιμόρη: Στο μικροσκόπιο τα αίτια που προκάλεσαν την πρόσκρουση του φορτηγού πλοίου στη γέφυρα

Βαλτιμόρη: Στο μικροσκόπιο τα αίτια που προκάλεσαν την πρόσκρουση του φορτηγού πλοίου στη γέφυρα

Δύτες ανέσυραν τις σορούς δυο εκ των έξι εργατών που αγνοούνταν μετά την κατάρρευση της γέφυρας στο Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ειδικοί ερευνητές βρίσκονται επάνω στο φορτηγό πλοίο που έπεσε επάνω στην γέφυρα Francis Scott Key. Μαζεύουν στοιχεία τους θα τους δείξουν τι ακριβώς προκάλεσε την τραγωδία. Οι έρευνες όμως φαίνεται πως έχουν μέλλον ακόμα.

«Δεν ξέρουμε τι προκάλεσε την διακοπή ρεύματος. Ήταν καύσιμο κακής ποιότητας; Ήταν μια βουλωμένη αντλία νερού ή ήταν ηλεκτρικό που προκάλεσε τα συστήματα να χαλάσουν… μια υπερφόρτωση;», ανέφερε ο ειδικός αναλυτής Σαλ Μεργκολιάνο.

Δύτες του λιμενικού ανέσυραν τις σορούς δυο εκ των εργατών που ήταν επάνω στην γέφυρα την στιγμή του δυστυχήματος.

Τα δύο θύματα ταυτοποιήθηκαν ως ο 35χρονος Αλεχάντρο Φουέντες, ο οποίος ήταν από το Μεξικό και ζούσε στη Βαλτιμόρη, και ο Ντόρλιαν Καμπρέρα, 26 ετών, ο οποίος ήταν από τη Γουατεμάλα. Ο ένας αναγνωρίστηκε από το δίπλωμα οδήγησης στην τσέπη του και ο άλλος από τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Οι Αρχές διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την δημόσια υγεία από τα υλικά που βρίσκονται επάνω στο πλοίο.

Οι ανησυχία τώρα στρέφεται και γύρω από τον αντίκτυπο που θα έχει το δυστύχημα στο εμπόριο, καθώς το κλείσιμο της γέφυρας ενδέχεται να δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα τροφοδότησης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα