Τζο Μπάιντεν για γέφυρα στη Βαλτιμόρη: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα καλύψει το κόστος της ανακατασκευής

Τζο Μπάιντεν για γέφυρα στη Βαλτιμόρη: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα καλύψει το κόστος της ανακατασκευής

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πληρώσει για την ανοικοδόμηση της γέφυρας Francis Scott και επέμεινε ότι επρόκειτο για ατύχημα.

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε να κινήσει «γη και ουρανό» για να επαναλειτουργήσει ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια του κόσμου, αφού ένα πλοίο έχασε την ισχύ του και κατέστρεψε τη γέφυρα που διασχίζει τον ποταμό Πατάπσκο, στις εκβολές του λιμανιού της Βαλτιμόρης.

«Θα το επαναφέρουμε σε λειτουργία το συντομότερο δυνατό. 15.000 θέσεις εργασίας εξαρτώνται από αυτό το λιμάνι. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε αυτές τις θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Μπάιντεν σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο.
«Καθοδηγώ την ομάδα μου να κινήσει ουρανό και γη, να ανοίξει το λιμάνι και να ξαναχτίσει τη γέφυρα το συντομότερο δυνατό», είπε.

Οι δύτες εξακολουθούσαν να αναζητούν έξι εργάτες που έφτιαχναν λακκούβες στη γέφυρα και αγνοούνται.

«Η πρόθεσή μου είναι ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα καταβάλει ολόκληρο το κόστος της ανακατασκευής της εν λόγω γέφυρας. Περιμένω από το Κογκρέσο να στηρίξει την προσπάθειά μου, αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο. Οι κάτοικοι της Βαλτιμόρης μπορούν να υπολογίζουν ότι θα είμαστε μαζί τους σε κάθε βήμα», δήλωσε ο Μπάιντεν.

«Δεν φεύγουμε μέχρι να τελειώσει αυτή η δουλειά», πρόσθεσε.

Είπε ότι δεν πρόκειται να περιμένει την έρευνα για να δει αν το πλοίο έφταιγε για να ξαναχτίσει τη γέφυρα.

«Δεν πρόκειται να περιμένουμε να συμβεί αυτό. Θα προπληρώσουμε για να κατασκευαστεί η γέφυρα και να ανοίξει ξανά», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν ενημερώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης από την ομάδα του για την κατάρρευση. Συναντήθηκε επίσης με ανώτερο προσωπικό όπου έδωσε εντολή να διατεθούν όλοι οι ομοσπονδιακοί πόροι για να βοηθήσουν στις συνεχιζόμενες προσπάθειες έρευνας και διάσωσης και στην αντιμετώπιση αυτού του περιστατικού, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

«Όλα μέχρι στιγμής δείχνουν ότι επρόκειτο για ένα τρομερό ατύχημα. Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε καμία άλλη ένδειξη, κανέναν άλλο λόγο να πιστεύουμε, ότι υπάρχει κάποια σκόπιμη πράξη εδώ», δήλωσε ο πρόεδρος.

 Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα