Βαλτιμόρη: «Κρέμονται οχήματα» - Χάος και κατάσταση συναγερμού μετά την κατάρρευση της γέφυρας

Βαλτιμόρη: «Κρέμονται οχήματα» - Χάος και κατάσταση συναγερμού μετά την κατάρρευση της γέφυρας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Βαλτιμόρη μετά την κατάρευση της γέφυρας Key Bridge όταν ένα φορτηγό πλοίο - πιθανολογείται υπό σημαία Σιγκαπούρης - προσέκρουσε σε μία από τις κολώνες της.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν υπάρχουν θύματα.

 Κατά τις πρώτες πληροφορίες στη γέφυρα τη στιγμή της κατάρρευσής της υπήρχαν 3-4 ιδιωτικά οχήματα και επτά εργάτες αλλά δεν έχουν ακόμα υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις.

Στο σημείο πριν και μετά τη γέφυρα έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο ενώ ορισμένα οχήματα που κινούνταν πάνω σε αυτή κρέμονται.

 Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής της Βαλτιμόρης Kevin Cartwright, τουλάχιστον ένα από τα οχήματα που ήταν στην γέφυρα τη στιγμή της κατάρρευσης ήταν μεγέθους τρακτέρ.

«Το επίκεντρό μας αυτή τη στιγμή είναι να προσπαθήσουμε να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής και διευκρίνισε ότι «υπάρχουν κιβώτια ή καλώδια που κρέμονται από τη γέφυρα» με αποτέλεσμα οι συνθήκες να είναι δύσκολες και τα σωστικά συνεργεία να επιχειρούν με μεγάλη προσοχή, κάνοντας λόγο για φόβους να υπάρξουν μαζικές απώλειες.

 «Πρόκειται για μια τρομερή κατάσταση έκτακτης ανάγκης», αναφέρουν οι Αρχές.

Δείτε το βίντεο:

@ieidiseis.gr Κατέρρευσε η γέφυρα Francis Scott Key Bridge #bridge #baltimore #news #ieidiseisgr ♬ πρωτότυπος ήχος - iEidiseis.gr


 
Η Francis Scott Key Bridge, η μεγαλύτερη στην περιοχή της Βαλτιμόρης, κατασκευάστηκε το 1977, έχει μήκος 2,6 χλμ. και υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση τη διασχίζουν 11,5 εκατομμύρια οχήματα με το κόστος κατασκευής της να είναι 110 εκατομμύρια δολάρια.

Η γέφυρα αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Ι-95, του βασικού αυτοκινητόδρομου που διατρέχει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ από τον βορρά ως τον νότο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα