Όσκαρ 2024: Το Χόλιγουντ πηγαίνει στη λαμπερή βραδιά με φαβορί και «στοιχήματα» για μεγάλες εκπλήξεις

Όσκαρ 2024: Το Χόλιγουντ πηγαίνει στη λαμπερή βραδιά με φαβορί και «στοιχήματα» για μεγάλες εκπλήξεις

Το «Oppenheimer», το τρίωρο δράμα σε σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν, προηγείται με 13 υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Οι λαμπεροί αστέρες του Χόλιγουντ συγκεντρώνονται την Κυριακή για να γιορτάσουν τις καλύτερες ερμηνείες στον κινηματογράφο στα ετήσια βραβεία Όσκαρ, μια τελετή που αναμένεται να μετατραπεί σε πρόποση για το blockbuster δράμα με την ατομική βόμβα «Oppenheimer».

Ο παρουσιαστής του talk show Jimmy Kimmel επιστρέφει για τέταρτη φορά για να παρουσιάσει τα κορυφαία βραβεία της κινηματογραφικής βιομηχανίας από το Dolby Theatre στο Λος Άντζελες. Η ζωντανή μετάδοση από το ABC ξεκινά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας).

Το «Oppenheimer», το τρίωρο δράμα σε σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν, προηγείται με 13 υποψηφιότητες. Η ταινία είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για να κερδίσει το σημαντικό βραβείο καλύτερης ταινίας, επισφραγίζοντας τη σάρωση άλλων σημαντικών βραβείων φέτος.

«Αν η καλύτερη ταινία δεν είναι το «Oppenheimer», θα είναι μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές, αν όχι η μεγαλύτερη ανατροπή, στην ιστορία των Όσκαρ», δήλωσε ο Scott Feinberg, εκτελεστικός συντάκτης βραβείων στο The Hollywood Reporter.
Αφού το 2023 σημαδεύτηκε από τις απεργίες των ηθοποιών και των συγγραφέων, τα Όσκαρ δίνουν στο Χόλιγουντ την ευκαιρία να γιορτάσει δύο παγκόσμιες επιτυχίες. Η ταινία «Οπενχάιμερ» και η περιπέτεια της κούκλας «Μπάρμπι», μια άλλη υποψηφιότητα για καλύτερη ταινία, έφεραν συνολικά 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια καλοκαιρινή μάχη των ταμείων που ονομάστηκε «Μπάρμπενχάιμερ».

Οι παραγωγοί των Όσκαρ δήλωσαν ότι έχουν προγραμματίσει απροειδοποίητες εμφανίσεις και άλλες εκπλήξεις για να διασκεδάσουν το κοινό στο σπίτι.

«Η μεγαλύτερη ελπίδα μου είναι να περάσουν μαζί μας μια σειρά από συναισθήματα, να νιώσουν ευτυχία και χαρά, να τους κάνουμε ίσως να δακρύσουν», δήλωσε ο εκτελεστικός παραγωγός Raj Kapoor. «Και τότε θα νιώσουν κατά κάποιο τρόπο συνδεδεμένοι και εμπνευσμένοι να ζήσουν και αυτοί τα όνειρά τους».

Ο υποψήφιος για δευτεραγωνιστικό ρόλο Ryan Gosling θα τραγουδήσει τον ροκ ύμνο της δεκαετίας του '80 «I'm Just Ken» από την ταινία «Barbie». Τα μέλη του έθνους Osage θα ερμηνεύσουν το υποψήφιο «Wahzhazhe (A Song for My People)" από το «Killers of the Flower Moon».

Ο Cillian Murphy, ο Ιρλανδός ηθοποιός που υποδύθηκε τον φυσικό J. Robert Oppenheimer καθώς ηγήθηκε της κούρσας για την κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας, θεωρείται φαβορί για τον τίτλο του καλύτερου ηθοποιού. Ο κύριος ανταγωνιστής του Murphy, σύμφωνα με τους ειδικούς των βραβείων, είναι ο πρωταγωνιστής του «The Holdovers» Paul Giamatti.

Καλύτερη ηθοποιός μπορεί να αναδειχθεί η Λίλι Γκλάντστοουν του «Killers of the Flower Moon», της πραγματικής ιστορίας για μια συνωμοσία δολοφονίας με στόχο την κατάληψη των κερδοφόρων δικαιωμάτων πετρελαίου των Οσάγε στην Οκλαχόμα της δεκαετίας του 1920. Αν επικρατήσει, η Γκλάντστοουν θα είναι η πρώτη ιθαγενής Αμερικανίδα ηθοποιός που θα κερδίσει Όσκαρ υποκριτικής.

Στις ανταγωνίστριες της Γκλάντστοουν περιλαμβάνεται η προηγούμενη νικήτρια του Όσκαρ Έμα Στόουν, η οποία είναι υποψήφια φέτος για τον ρόλο μιας γυναίκας που αναστήθηκε από τους νεκρούς στη σκοτεινή και τρελή κωμωδία «Poor Things».
Στην κούρσα των δευτεραγωνιστών συμμετέχουν ο πρωταγωνιστής του «Oppenheimer» Robert Downey Jr. που υποδύθηκε την επαγγελματική νέμεση του επιστήμονα και ο Sterling K. Brown από το «American Fiction».

Η Da'Vine Joy Randolph, που επαινέθηκε για τον ρόλο της ως πενθούσα μητέρα στο «The Holdovers», διεκδικεί το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας απέναντι στην Danielle Brooks από το «The Color Purple» και άλλες.

Η ταινία «Barbie», η Νο 1 ταινία της περασμένης χρονιάς με 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις εισιτηρίων, ενδέχεται να αποκλειστεί από τα κορυφαία βραβεία. Η μπαλάντα της Billie Eilish «Barbie» «What Was I Made For?» είναι πιθανό να κερδίσει το βραβείο πρωτότυπου τραγουδιού, δήλωσε ο Feinberg, και θα μπορούσε να πάρει τα βραβεία για τα κοστούμια και το σχεδιασμό παραγωγής.

Για τον Νόλαν, η βραδιά θα μπορούσε να φέρει το πρώτο του Όσκαρ σκηνοθεσίας, καθώς και το βραβείο διασκευασμένου σεναρίου. Ο σκηνοθέτης της τριλογίας «Ο Σκοτεινός Ιππότης», του «Inception« και άλλων αναγνωρισμένων ταινιών δεν έχει κερδίσει ποτέ ταινία καλύτερης ταινίας.

Η τελετή μπορεί να τελειώσει με «τη στέψη του Κρίστοφερ Νόλαν σε όλη τη βιομηχανία», δήλωσε ο Φάινμπεργκ. Με την ταινία «Oppenheimer», «έχει δώσει το καλύτερο δυνατό επιχείρημα μέχρι στιγμής για το γιατί είναι άξιος αυτής της αναγνώρισης».

Πηγή: iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα