ΗΠΑ: Ηχηρή παρέμβαση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών για τις υποκλοπές στην Ελλάδα

ΗΠΑ: Ηχηρή παρέμβαση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών για τις υποκλοπές στην Ελλάδα

Παρέμβαση «βόμβα» έκανε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στην υπόθεση των υποκλοπών και του predator, καθώς επέβαλλε βαριές κυρώσεις σε δύο πρόσωπα.

Κυρώσεις σε δύο φυσικά πρόσωπα και πέντε νομικά πρόσωπα που σχετίζονται με το παράνομο λογισμικό υποκλοπών Predator ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται η εταιρία Intellexa S.A. με έδρα την Ελλάδα, ο ιδιοκτήτης της κοινοπραξίας Intellexa Ταλ Ντιλιάν και η σύζυγος και συνεργάτης του, Σάρα Χάμου.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση ήταν αναγκαία, καθώς υπάρχουν αποδείξεις ότι Αμερικανοί πολίτες και δημοσιογράφοι με αμερικανική υπηκοότητα έχουν πέσει θύμα του λογισμικού της Intellexa S.A.

Παράλληλα, γίνεται ειδική αναφορά και στην εξαγωγή του Predator μέσω Ελλάδας «σε αυταρχικά καθεστώτα», την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης του σκανδάλου των υποκλοπών.

Σημειώνεται ότι το 35% της Intellexa Ελλάδος ανήκει στον Φέλιξ Μπίτζιο. Η συγκεκριμένη εταιρεία, σύμφωνα με το παρακάτω έγγραφο, συνεργάζεται με την εταιρεία Krikel του Γιάννη Λαβράνου, προκειμένου να εξαχθεί το λογισμικό σε τρίτες χώρες.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα